Kutlu Savaş 24 yıl sonra sessizliğini bozdu

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2021 Çarşamba 9:32 am - Güncelleme: 19 Mayıs 2021 Çarşamba 12:28 pm

Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı, RTÜK Başkanlığı yapan ve Susurluk Raporu’nu yazan Kutlu Savaş, 24 yılın ardından ilk kez konuştu.

Organize suç lideri Sedat Peker’in açıklamaları devam ediyor. En son Hadi Özışık ve kardeşi Süleyman Özışık’ı ifşa eden Sedat Peker’in açıklamaları ikinci Susurluk olarak değerlendiriliyor.

SUSURLUK’TA NE OLDU?

3 Kasım 1996’da 06 plakalı siyah bir Mercedes, Susurluk ilçesinde bir kamyona çarpmıştı. Kazada “Mehmet Özbay”, Gonca Us, Hüseyin Kocadağ hayatını kaybetmiş, otomobilin sahibi Sedat bucak ise yaralanmıştı. “Mehmet Özbay” kimliğini kullanan kişi ise cinayet ve uyuşturucudan hüküm giymiş, 1990’da İsviçre’de hapisten kaçmış, Interpol’ün kırmızı bültenle aradığı Abdullah Çatlı’ydı. Hüseyin Kocadağ bir emniyet müdürü, Sedat Bucak ise Şanlıurfa milletvekiliydi. Gonca Us ise iddiaya göre Çatlı’nın kız arkadaşıydı. Kısacası Interpol’ün dünyanın her yerinde aradığı Çatlı, Türkiye’de polis ve siyasetle iç içe yaşamını devam ettiriyordu. Siyah Mercedes’in bagajından ise küçük bir cephanelik çıktı. Bu silah ve mermilerden bazıları İsrail’den alınmış, Özel Harekat Daire Başkanlığı envanterine aitti ama “kayıptı.”

AĞAR İSTİFA ETMİŞTİ

Dönemin İçişleri Bakanı, Sedat Peker’in de videolarında ismini sık sık kullandığı Mehmet Ağar’dı. Türkiye’de “Sürekli aydınlık için 1 dakika karanlık” eylemleri başlamıştı. Sürecin sonunda Ağar istifa etmişti. Ağar, kendisiyle ilgili eleştirilere “Ayak tırnağından saç bağımıza kadar rahatız, huzur içerisindeyiz, veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yoktur. Bu mücadeleler zor mücadelelerdir, babayiğitlik ister, yüreğimiz vardır bu işler için” demişti.

SESSİZLİK BOZULDU

Odatv’nin haberine göre; kazanın ardından komisyonlar kuruldu ve araştırmalar başladı. Dönemin Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Savaş, Susurluk Skandalı’yla ilgili bir rapor hazırladı. Savaş’ın hazırladığı rapor, birçok araştırmaya temel oldu. Kutlu Savaş, kazanın ardından hiçbir açıklama yapmadı.

“ÇERÇEVEYE BAKMAMIZ LAZIM”

Odatv’ye suskunluğunu bozan Kutlu Savaş, “Susurluk’u özgün olduğu kadar bir gruba ve kişiye indirgemeye çalışmak hataydı. Basın bunu yaptı. Şimdi de aynı şey yapılıyor. Kişilere takılırsanız orada kalırsınız. Çerçeveye bakmanız lazım.” dedi.

Aracı Hadi Özışık’tan Sedat Peker’e: Benim adımın geçmesi sıkıntı yaratır. Çocuklar o kısmı kırparlarsa iyi olur