Kutalmış Türkeş’ten Bahçeli’ye ‘Mansur Yavaş’ yanıtı: Niye rahatsız oluyorsun?

Yayın tarihi: 1 Aralık 2021 Çarşamba 11:53 pm - Güncelleme: 14 Ocak 2022 Cuma 10:42 am

Alparslan Türkeş oğlu ve Türkeş Vakfı’nın kurucularından olan Kutalmış Türkeş, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ı hedef alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi. “Mansur Bey de oraya gelebilirdi. Vakfa birinin yakınlaşmasından neden rahatsız oluyorsun?” dedi.

Kutalmış Türkeş, TELE 1’de yayınlanan Evren Özalkuş’un sunduğu Türkiye’nin Geleceği programına konuk oldu. Ankara’da Alparslan Türkeş’i anma etkinliğinde gerçekleşen saldırı sonrası Devlet Bahçeli’nin Mansur Yavaş’ı hedef göstermesi sonrası başlayan tartışmalara ilişkin konuşan Kutalmış Türkeş, “Vakfımızın Mansur Yavaş ile hiçbir ilgisi de programa herhangi bir dahili de yok” ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş’ı tehdit eden Bahçeli’nin yardımcısı MHP’li Semih Yalçın’a yanıt veren Türkeş, “Türkeş’e ihanet etmekle suçluyorlar programdaki konuşmacıları ama Türkeş hayattayken MHP’de bulunmamış insanları genel başkan yardımcısı yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.  Bu durumun MHP içinde ayrışmaya yol açacağını söyleyen Türkeş, Bahçeli’ye “Senin yardımcın zaten Türkeş’e ihanet etmiş bir insan” dedi.

Kutalmış Türkeş şöyle konuştu:

“Oraya aniden giren bir grup oradakilere saldırıyor. Daha önce de sosyal medyada paylaşılan mesajlar var. Kim oldukları ve her şey belli. Onu tehdit edene sormak lazım. Bizim vakfımızın Mansur Bey ile hiçbir ilgisi yok. Programa herhangi bir dahli yok. Mansur Bey ile uzaktan yakından da bir ilgisi yok. Mansur Bey ile yakınlığımız olabilirdi de. Bu bir suç değil. Alpaslan Türkeş Vakfı’na birinin yakınlaşmasından neden rahatsız oluyor? Bu vakfı en başta senin desteklemen gerekiyor. Mansur Bey de oraya gelebilir, konuşmacı olarak yer alabilirdi. Orada anılan kişi de Alpaslan Türkeş. MHP’nin ilerlemesini isteyen bir insan böyle bir hareket yapmaz. Bu tarihi bir olay. Bir devlet adamı neden sürekli ayrışma istesin?

Türkeş’e ihanet etmekle suçluyor konuşmacıları ama Türkeş hayattayken MHP’de bulunmamış insanları niye genel başkan yapıyor? Senin yardımcın zaten Türkeş’e ihanet etmiş bir insan.”

Kutalmış Türkeş’ten Bahçeli’ye yanıt: Bahçeli ülkücü değildir!

Tuğrul Türkeş topa girdi: Bahçeli’ye saldırı Türkiye düşmanlarını sevindirir

Bahçeli’nin Mansur Yavaş iddiası sonrası Türkeş Vakfı açıklama yaptı