Kütahya’daki orman yangını 9 saat sonra kontrol altında!

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2023 Perşembe 12:08 am - Güncelleme: 27 Temmuz 2023 Perşembe 12:08 am

Kütahya’da çıkan orman yangını 9 saat sonra kontrol altına alındı. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

Kütahya Tavşanlı’nın Balıköy beldesi Gevrekler köyü yakınlarındaki ormanda çıkan yangın, 9 saat süren çalışma sonucu kontrol altına alındı.

Söndürme çalışmalarında 22 arazöz, 8 su ikmal aracı, 8 dozer, 1 greyder, 1 ekskavatör, 21 itfaiye aracı ve su tankeri, 25 pikap ve 1 helikopter görev yaptı.

Müdahale sürdürülüyor.

Afyonkarahisar’daki orman yangın kontrol altında! Soğutma çalışmları sürüyor

NE OLMUŞTU?

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Balıköy beldesi Gevrekler köyü yakınlarındaki ormanda çıkan yangın geniş bir alanda etkili olmuş ve alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyümüştü. Yerleşim yerlerini tehdit etmeye başlayan yangında tahliye edilen Aydınlar, Erikli ve Kabaklı köylerinin elektriği de kesilmişti.

Kütahya Valisi Ali Çelik, yangının bir tarladan ormana sıçradığını söyleyerek, çalışmalarla ilgili sşunları söylemişti:

“Saat 14.07 itibarıyla bize ulaşan ilk bilgilerle tarlalık bir alandan, ormanlık alan sirayet eden bir ateş ve onun sebep olduğu bir orman yangınıyla karşı karşıya kaldık. Şu anda Erikli, Aydınlar ve Kocaeri köylerimizin, bir üçgen şeklinde ortasındaki alanda yangın aktif olarak devam ediyor. Şu an için 25 civarında orman arazözü, 8 dozer, 1 greyder, 12 belediye itfaiyesi ve çalışanlarıyla birlikte, yangının ilerleme akslarını tutmuş durumdalar. Dozerlerle yangının ilerleyebileceği alanlarda, orman şerit alanları açarak, yangının hızını kesmeye çalışıyorlar. Kısmen kontrol altına alınmış durumda. Ama rüzgar ve değişik hava şartları yangına etki edebileceği için, arkadaşlar can havliyle, bütün güçleriyle, şu an için uğraşıyorlar. Kontrol altına almaya çalışıyorlar. Yangın Aydınlar köyümüzün hemen sınırından teğet şeklinde geçti hatta bir ahıra da sirayet etti. Orada orman teşkilatımız, itfaiyecilerimiz, tüm jandarmamız, herkes el birliğiyle, köyde fazla bir sıkıntı olmadan yangını kontrol altına alıp, köyün çeperinden alevleri uzaklaştırdılar, söndürdüler. O anlamda tüm çalışanlara, orman teşkilatı üyelerine şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu esnada 2 itfaiye çalışanımız küçük bir yaralanmayla karşı karşıya kaldı. Bölgede bulunan sağlık ekipleri ayakta tedavilerini yaptılar. Çok şükür ki ciddi bir sıkıntıları yok. Allah beterinden korusun”