Kütahya’da içki satışına engelleme

Yayın tarihi: 30 Nisan 2021 Cuma 3:44 pm - Güncelleme: 30 Nisan 2021 Cuma 4:32 pm

Kütahya Valiliği, tekel büfelerinin faaliyetlerinin 17 gün boyunca yasaklandığını duyurdu. Açıklamada yasağın 81 ilde olduğuna dikkat çekilirken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da açıklamayı paylaştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarının ardından gündeme gelen içki satışı tartışması büyüyor. Büyük marketlerde bugün satışının serbest olduğu içki, tekel büfelerinde engellendi. Kütahya Valiliği, yaptığı açıklamada sınırlamanın olduğunu duyurdu.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Bazı basın yayın organlarında ilimizde marketlerde alkol satışına izin verildiği yönünde maksatlı haberler yer almaktadır. Bu nedenle aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Kamuoyunun malumu olduğu üzere 17 Mayıs tarihine dek sürecek olan sokağa çıkma kısıtlaması 29 Nisan Perşembe, saat 19.00 itibarıyla uygulanmaya başlamıştır. Bu kapsamda il Hıfzıssıhha Kurulunun 08.12.2020 tarihinde almış olduğu karar uyarınca bu tarihten itibaren kısıtlama günlerinde marketlerde alkol satışı kısıtlaması tüm 81 ilde olduğu gibi ilimizde de uygulanmaya devam etmektedir. Ayrıca yine haberde bahsedilen teke) büfelerin faaliyetleri de içişleri Bakanlığımız tarafından yayımlanan Genelgede belirtilen istisna kapsamında olmadığından yine 81 ilde olduğu gibi İl Hıfzıssıhha kurulumuzun almış olduğu karar gereğince kısıtlama süresince sınırlandırılmıştır. Belirtilen sınırlandırmalara aykırı hareket edenler hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddelerince adli ve idari işlemler uygulanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

SÜLEYMAN SOYLU’DAN DESTEK

İçki satışı muamması devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da Kütahya Valiliği’nin resmi hesabından yayımlanan açıklamayı paylaştı.

TEKEL bayi sahipleri alkol yasağına isyan etti! ‘Biz ölelim mi?’

İçki satışı muamması! Marketlerde serbest, Tekel bayii satıyor polis örtüyor