Kütahya Belediyesi’nin ‘çılgın proje’ ihalesine kimse katılmadı!

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2022 Cumartesi 8:47 am - Güncelleme: 20 Ağustos 2022 Cumartesi 9:04 am

MHP’li Kütahya Belediyesi’nin kente inşa ettireceği ‘vazo kulenin’ ihalesine kimse katılmadı. Proje için yeniden ihale düzenleneceği açıklanırken bir diğer çılgın proje olan Kanal Kütahya’ya da bakanlık onay verdi.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, halk ekonomik krizin ve enflasyonun altında ezilirken MHP’li Kütahya Belediyesi, çılgın projeler için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye, hem Kanal Kütahya hem de Vazo Kule projesini hayata geçirmekte ısrarcı.

Kütahya Belediyesi, kentin merkezindeki Çiniciler Çarşısı’nın yanındaki 13 bin 136 metrekarelik arazi üzerine vazo şeklinde bir kule inşa edeceğini ve kulede ticari amaçlı seyir terası yer alacağını, sosyal ve kültürel tesis olarak da kullanılacağını açıklamıştı. Ayrıca kulede bir de dönen restoranın yer alacağı belirtilmişti. Önce bu projenin maliyetinin 45 milyon TL olduğu ve belediye bütçesinden karşılanacağı açıklandı. Ancak gelen tepkilerin ardından belediye kısmen geri adım attı. Projeyi belediye bütçesinden karşılamakta vazgeçti ve proje için 2 Ağustos tarihinde 30 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıktı.

Bir ‘çılgın proje’ de denizsiz Kütahya’ya!

İHALEYE KİMSE KATILMADI

İhalenin akıbetine ilişkin konuşan Kütahya Belediyesi yetkilileri ise ihaleye kimsenin katılmadığını açıkladı. Belediye yetkilileri, “İhaleye kimse girmediği için ihale sonuçlandırılamadı. Proje için tekrar ihaleye çıkılacak” diye bilgi verdi.

Belediyenin raporlarında milyonlarca liraya inşa edilecek Vazo Kule’nin yapım amacı ise şöyle açıklandı: “Vazo Kule ile bir bütün halinde, diğer illerden Kütahya’ya gezmeye, alışveriş edilmesi için gelinmesine davetkâr olacaktır. Proje; Her yaştan şehir sakinlerinin özellikle gençlerin farklı nedenlerle orada olmayı arzu edecekleri bir merkez olarak yorumlanmalıdır.”