“Kuş Cenneti’ne çöp döktü” iddiası

Yayın tarihi: 5 Nisan 2022 Salı 2:42 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2022 Salı 2:42 pm

Antalya’da Kuş Cenneti‘nde sazlık alana beş yıldızlı bir otelin çöp döktüğü iddia edildi. Atıklar personeller tarafından temizlenirken, Jandarma ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İlçe Müdürlüğü de otel hakkında adli ve idari işlem başlattı.

Manavgat nehrinin denizle buluştuğu sazlık alanda büyük tepki toplayan çöp yığınları, sorumlu tutulan otelin personelleri tarafından temizlendi. ‘Kuş cenneti’ olarak da adlandırılan, göçmen kuşların izlendiği alandaki çöpleri kuş gözlemcisi Emin Yoğurtçuoğlu tespit etti. Karşılaştığı çöp yığınlarını görüntüleyen Yoğurtçuoğlu fotoğrafları sosyal medyadan paylaştı, doğaseverler büyük tepki gösterdi.

10 METREKÜP KATI ATIK DÖKTÜ

Yaban hayatı uzmanı Dr. Yasin İlemin’in Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı’na ihbarda bulunması üzerine Jandarma Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi bölgede inceleme yaptı. Çöp yığınları içindeki bazı ürünlerin üzerinde, beş yıldızlı bir otele ait logo tespit edildi. İncelemeler neticesinde, bölgede faaliyet gösteren otelin yaklaşık 10 metreküp katı atık döktüğü tespit edildi.

Jandarma ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından beş yıldızlı otel hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu, ‘Çevrenin Kasten Kirletilmesi’ ve ilgili diğer mevzuat hükümleri uyarınca adli ve idari işlem başlatıldı.

YASİN İLEMİN: İLGİLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

Çöplerin döküldüğü alanın ‘Kuş cenneti’ olduğuna dikkat çeken Dr. Yasin İlemin, üzücü olay sonrasında ilgili otelin kendilerine ulaştığını belirterek, “Çöpleri oraya kendilerinin bırakmadığını, ancak orada kendi atıklarının da bulunduğu konusunda soruşturmanın sonuçlanmasını bekleyeceklerini bildirdi. Alanı tamamen temizlediklerine dair görüntü ilettiler ve temizlediler. İlgileri için teşekkür ederiz” dedi.

“HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK”

Otel yönetiminden yapılan açıklamada ise “Böyle bir durumla karşılaştığımız için gerçekten hayal kırıklığına uğradık. Bu atıklarda otelimize ait olan parçaların da bulunduğunu üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. İlgili kişilere bilgilendirme yapılarak bölgede bulunan atıkların temizliğine başlandığını belirtmek isteriz. Fakat bu durumun işletmemizle doğrudan bir alakası olmadığını ve bu atıkların buraya nasıl geldiğine dair hukuki süreç başlatılmış olup, tamamlanınca tekrar bilgilendirme yapacağız” denildi.

Kuş Cenneti’nde kuş katliamı yapıldı