Kuruması için asılan taytı çalan hırsıza cinsel tacizden suç duyurusu

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2022 Salı 2:29 pm - Güncelleme: 3 Mayıs 2022 Salı 2:30 pm

Ankara’da bir lise öğrencisinin kuruması için birinci kattaki evinin balkonuna astığı taytını 2 sandalyeyi üst üste koyarak üzerine çıkıp alan N.T hakkında cinsel tacizden suç duyurusunda bulunuldu. NT.’nin hırsızlık yaptığı ana ait görüntülerde taytı alıp kokladığı da görüldü.

Ankara’nın Keçiören ilçesi Aşağı Eğlence Mahallesi’nde meydana gelen olayda lise öğrencisi Y.Ç., kuruması için birinci kattaki evinin balkonuna astığı taytı bulamayınca binanın güvenlik kamerası görüntülerini inceledi.

Görüntülerde, tanımadığı birinin 2 sandalyeyi üst üste koyup üzerine çıkarak taytı eline alıp kokladıktan sonra uzaklaştığını gören Y.Ç., durumu ailesine bildirdi. Aile de polise şikayette bulununca yürütülen soruşturmada tespit edilen N.T yakalanarak gözaltına alındı.

“DAHA ÖNCE DE TAYTLARIM ÇALINIYORDU”

Aile, avukatı aracılığıyla tayt hırsızına ‘cinsel taciz’ suçundan suç duyurusunda bulundu. Y.Ç. daha önce de balkona astığı 2 taytının çalındığını belirterek, “Bir sürü çamaşırın içinden sadece benim taytlarım ortadan kayboluyordu. En sonunda komşumuzun güvenlik kamerası görüntülerinde şahsın 2 katlı 1 sandalyeye çıkarak elindeki fırçayla taytımı çaldığı ve kokladığı görülüyor. Geçen gün balkona astığım taytımı kurumadığı için ipten almadım. 10 dakika sonra gittiğimde tayt yerinde yoktu. Daha önce de arabayla beni takip ettiğini hissetmiştim. Ya arkadaşlarım ya da babaannem dershane çıkışı bana eşlik ediyordu. Bu olay benim psikolojimi bozdu” dedi.

“O KADAR ÇAMAŞIR ARASINDAN ÇALINAN TAYT CİNSEL TACİZ AMACINI GÖSTERİYOR”

Ailenin avukatı Mücahit İsmail Ağalday da ‘cinsel taciz’ suçundan suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, “O kadar çamaşır arasında sadece müvekkilime ait çamaşırın alınması burada şahsın amacının hırsızlık olmadığını, cinsel taciz amacıyla bunu aldığını göstermektedir. Emniyetten müjdeli haber geldi ve yakalandı.”

“Bu kişi müvekkilimi takip ediyor ve aile fertlerinin çamaşırları balkonda asılı olduğu anda yalnızca tayt çalınıyor. Bu eylem, 3 kez daha gerçekleşiyor. Umuyoruz ki en kısa sürede yargılaması olur ve hak ettiği cezayı alır. Türk Ceza Kanunu (TCK) 2 ile 5 yıl arasında ceza öngörmektedir. Ama dediğimiz gibi TCK 43’üncü maddesi uyarınca cezanın artırılması uygulanacağı için ceza daha da artırılacaktır. Ayrıca müvekkilim üniversite sınavına hazırlandığı için bu olaydan dolayı ruh hali de etkilenmiştir ve derslerine odaklanamamaktadır. Bu kişinin kadın tuvaletlerine girdiği, farklı evlerden kadın çamaşırları aldığı biliniyor ama bununla ilgili de elimizde somut bir delil yok” diye konuştu.

Sokak ortasında kadına şiddet uyguladı tekme tokat dövüldü