Kurum yöneticilerinin evini temizlemeyi reddedince darp edildi

Yayın tarihi: 23 Haziran 2021 Çarşamba 4:52 pm - Güncelleme: 23 Haziran 2021 Çarşamba 4:52 pm

Diyarbakır’da, Aile Destek Merkezi’nin ‘Evde Yaşlı Bakım Projesi’nde hizmetli olarak çalışan Sibel Çiftçi , kurum odalarını ve kendi evlerini temizlemediği için darp edildi.

Olay dün Diyarbakır Hazro’daki Aile Destek Merkezi’nde meydana geldi. Hazro Kaymakamlığı bünyesindeki ‘Aile Destek Merkezi’nde, ‘Evde Yaşlı Bakım Projesi’nde görevli 7 çocuk annesi Sibel Çiftçi, kuruma gitti. İddiaya göre, kurumda görevli usta öğretici kadınlar E.D. ve G.B., Çiftçi’ye kurumda temizlik yapmasını söyledi, koordinatör V.Z. adlı kadın ise kendi evini de temizlemesini istedi.

Çiftçi, burada yaşlı bakım hizmetleriyle görevli olduğunu, koordinatörün evinde ve kurumda temizlik yapmayacağını söyledi. Bunun üzerine çıkan tartışmada Z.V., E.D. ile G.B., Çiftçi’yi döverek, yaraladı. Annesinin saldırıya uğradığını öğrenen Güven Çiftçi de kurum binasına gelip, durumu öğrenmeye çalıştı. Bu sırada kurumdakiler ile Çiftçi arasında arbede yaşandı. Bu sırada Çiftçi, camlı kapının üzerine düşmesiyle yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese gelen sağlık görevlileri, Sibel Çiftçi ve oğlu Güven Çiftçi’yi ilk müdahalenin ardından ambulansla Hazro Devlet Hastanesi’ne götürdü. Sibel Çiftçi, tedavisinin ardından taburcu edilirken, oğlu Güven ise Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilip, ameliyat edildi.

“PARMAKLARIMI KULLANAMIYORUM”

Hastanede tedavisi süren Güven Çiftçi, yaşananları anlattı. Çiftçi, yolda yürüdüğü sırada, birinden annesinin öldürüldüğünü duyduğunu belirterek, “Koşarak kurama geldim. Oralara baktım ama annemi görmedim. İçeriden sesler geldiğini duydum. Annem yerdeydi, burnu kanamıştı. Gözü de açık değildi. Onu alıp, arabaya bindirip, götürecektim. Biri beni itti, uyandığım gibi bu haldeydim. İki parmağımı kullanamıyorum, sinir damarlarım kesilmiş. Bunlardan şikayetçiyim” dedi.

“KAÇAK ÇALIŞTIRIYORLAR”

Sibel Çiftçi ise kendisine saldıranların, evlerinde zorla temizlik yaptırdıklarını öne sürerek, “Beni kaçak olarak evlerinde çalıştırıyorlar. Gece yarısına kadar sürüyor. Bazen de hakaretlerde bulunuyorlar. Hastaneden darp raporu almak istedik ama zorluk çıkardılar. Beni darp ettiler, burnuma vurdular. Ben şu an oğlumu düşünüyorum” dedi.