Kurum Kurum kibir! Dilenci gibi para verdi kadın iade etti

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2024 Pazar 11:00 pm - Güncelleme: 29 Temmuz 2024 Pazartesi 12:16 am

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum zam farkını soran emekliye dilenci muamelesi yaptı, yardım kartı vermeye çalıştı. Yaşlı kadın ‘İhtiyacım yok’ diyerek kartı iade etti. Tepki yağan görüntüler kanser hastası Dilek Özçelik’e para veren eski bakan Erdoğan Bayraktar’ı hatırlattı.

Rize’de dul ve yaşlı aylığıyla geçindiğini söyleyen Ayşe Yüksel, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a zam farkının ne zaman yatacağını sordu. Kurum danışmanına sorarak “Daha geçmedi Meclis’ten, geçince yatıracaklar” diye yanıt verdi ve Yüksel’e ‘nakit para’ yerine geçen yardım kartı vermeye çalıştı. Yüksel “İhtiyacım yok” diyerek reddetti.

Görüntülere muhalefetten tepki geldi, Kurum’dan özür istendi.

TEPKİ YAĞDI: FITRATLARI DEĞİŞMİYOR

Sessizliğini koruyan Kurum’a sosyal medyada da tepki yağdı. Bir kullanıcı “Fıtratları değişmiyor” tepkisini gösterirken, bir diğer kullanıcı “Bu videoyu görünce aklıma geldi, ne diyordu kanser hastası Dilek Özçelik bakanın suratına suratına: ‘Ben dilenci değilim. görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınız hayatınızda… Görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınız hayatınızda…” hatırlatmasında bulundu.

Bir başka kullanıcı ise “Rahmetli Dilek’e de benzerini yapmıştı eski bir bakan. Bunlar herkesi dilenci sanıp üç kuruş para vererek başlarından savmaya alışmışlar; hak isteyen, itiraz eden vatandaş görünce ne yapacaklarını şaşırıyorlar!” yorumunda bulundu.

DİLEK ÖZÇELİK’İN CEBİNE PARA KOYAN ERDOĞAN BAYRAKTAR’I HATIRLATTI

Görüntüler kanser hastası Dilek Özçelik’e para veren eski bakan Erdoğan Bayraktar’ı hatırlattı. Özçelik, 15 Nisan 2013 günü dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın iki günlük Trakya gezisi kapsamında geldiği Edirne’de kanser ilaçlarının temini için yardım istemişti. Bakan Bayraktar ise Özçelik’in cebine para koymuştu.

Özçelik “Ben dilenci değilim. İnsanlık konusunda bir kez daha hayal kırıklığına uğradım. Görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınız hayatınızda” diyerek parayı iade etmiş ve ağlayarak uzaklaşmıştı. Lenf kanseri hastası Özçelik 2018’de yaşamını yitirmişti.

Eski AKP’li bakandan tepki çeken Dilek Özçelik açıklaması

Kaynak: HABER MERKEZİ