Kurultay öncesi AKP ve MHP’nin Kılıçdaroğlu planı

Yayın tarihi: 13 Şubat 2020 Perşembe 9:31 am - Güncelleme: 13 Şubat 2020 Perşembe 9:31 am

Korkusuz Gazetesi yazarı Ahmet Takan, 28-29 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek Cumhuriyet Halk Partisi’nin 37’inci olağan kurultayı öncesi AKP ve MHP’nin Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik planını yazdı.

Takan, AKP ve MHP’nin CHP kurultayı öncesi Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılmasını Meclis’e getirebileceği iddiasında bulundu.

Korkusuz Gazetesi yazarı Ahmet Takan’ın “Cumhur İttifakı, Kılıçdaroğlu’na ne planlıyor?” başlıklı köşe yazısı o bölümü şu şekilde:

İlker Başbuğ’un mahkemeye verilmesi ile başlayan süreçte, “Bu iş kayıkçı kavgasına döndü. Sulandırılıyor” demiştim. Erdoğan’da temcit pilavına dönen “Kılıçdaroğlu’nun kaset kumpası ile Genel Başkanlık koltuğuna oturduğunu” bir daha anlattı.

Kılıçdaroğlu’nun danışmanları vs. gibi yıllardır tekrarladığı iddialarını görsel şovlarla süsledi. Benim, “kayıkçı kavgası” diye nitelendirdiğim bu tartışmalardan ne çıkar?..

Ankara’daki gelişmeleri çok yakından izleyen bir siyasetçi dostumdan görüş aldım.

Dostum, “Sana komplo teorisi olarak gelebilir ama MHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu için yaptığı suç duyurusuna dikkat et. Bu tartışmanın şiddetlenmesi ile beraber, dikkat edilmesi gereken diğer bir husus da çok yakınlaşan CHP kongresi. Cumhur İttifakı bileşenleri, Kemal Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılmasını Meclis’e getirebilir. Sonrasını da artık sen tahmin et”.

Ben tahmin ettim de buraya yazmayacağım!.. FETÖ’nün siyasi ayak tartışmalarının başka noktalara evirilebileceğini tahmin etmek güç değil. Ancak bu arada neler gözden kaçırılıyor neler?.. Mesela: Yılda 10 milyon turist gelecek diye 750 milyon dolar yani bugünün parasıyla 4 milyar 500 milyon lira harcanan ve kapısına kilit vurulan Ankapark!..”