Kurtulmuş’un uzayla imtihanı: Allah muhafaza uydular yörüngeden çıkarsa, uzay çöplük olur…

Yayın tarihi: 22 Kasım 2019 Cuma 4:16 pm - Güncelleme: 22 Kasım 2019 Cuma 4:16 pm

Ordu’da düzenlenen “Türkiye’yi Geleceğe Taşımak” konulu konferansa katılan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, NATO’nun uzay kuvvetleri hakkında, “Yani dünyayı silahlandırdıkları yetmediği gibi, bundan sonra uzaya da hakim olmaya çalışacaklar” dedi.

Toplantıda konuşma yapan Kurtulmuş, gençlere siyaset hakkında çeşitli önerilerde bulundu. Türkiye’nin gün geçtikçe geliştiğini ve kendi ihtiyaçlarını karşılayan bir ülke olduğunu ileri süren Kurtulmuş, bu kapsamda çalışmalarının hız kesmeden sürdüğünü söyledi.

UZAY MESELESİ

Kurtulmuş, “Dün haberlerde bir haber vardı, NATO yeni bir karar aldı. Dedi ki NATO; bundan sonra NATO’nun uzay kuvvetleri de olacak. Yani beyler dünyayı silahlandırdıkları yetmediği gibi, bundan sonra uzaya da hakim olmaya çalışacaklar. Şu anda uzayda sadece yörüngesinde dolaşan binlerce uydu var. Hani çevre kirliliği diyoruz ya televizyonlarda görüyorsunuz. Plastikler ve çöpler dünyayı kötü kullandığımız için denizler zehir haline geldi artık. Ama bir düşünün önümüzdeki on yıllarda Allah muhafaza uzaydaki bu uyduların yörüngesinden çıkmaya başlaması ile birlikte uzay bir çöplük haline gelecek. Halbuki Cenab-ı Allah 7 buçuk milyar insana yeryüzünü ve kainatı emrine amale kıldı. Emanete sağlam sahip çıkmak, dünyaya ve evrene sağlam sahip çıkmak demektir” diye konuştu.