‘Kürtler AKP’ye oy verecek’ haberlerine HDP’den açıklama

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2019 Cuma 2:00 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2019 Cuma 2:01 pm

HDP’li İmam Taşçıer, Rudaw’ın  “Kürtler İstanbul’da AKP’ye oy verebilir” diye haber sunmasının hemen akabinde açıklamada bulundu. Taşçıer, Rûdaw’ın yapmış olduğu haberi yalanladı.

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Abdullah Öcalan’ın 8 yıl sonra avukatlarıyla görüştürülmesi ile İstanbul seçimlerine ilişkin Barzani çizgisine yakınlığıyla bilinen Rûdaw’ın Diyarbakır Temsilcisi Maşallah Dekak’a konuştu. Kürtler akp’ye oy

Öcalan’ın mektubu 2 Mayıs’ta iletmesine karşın mektubun avukatlara 6 Mayıs’ta verilmesini “İktidar da Kürt siyasi hareketi de mektubu değerlendirdi ve mektubun paylaşması konusunda hemfikir oldu. İşte ben buna diyalog kapısının aralanması diyorum” sözleriyle değerlendiren Taşçıer, MHP’nin de AKP tarafından böyle bir sürece ikna edilebileceğini iddia etti.

Çarpıtan da var, çarpıtmayı yayan da

Taşçıer, Kürtlerin oy verme eğilimiyle ilgili şöyle konuştu:Kim Kürt sorununun çözümü için adım atarsa Kürtler ona oy verebilir. AKP adım atacaksa AKP’ye verir. AKP adım atmaz, CHP samimi bir şekilde Kürtlere yaklaşırsa CHP’ye verir.

İstanbul’da 1 milyon 100 binin üzerinde HDP’ye oy veren Kürtler var. Bunun dışında geçmiş seçimlerde AKP’ye oy veren 300 bine yakın Kürt vardı. Bunlar da 31 Mart seçimlerinde AKP’ye oy vermedi. Çünkü AKP’nin dili yapıcı değil, Kürtleri dışlayan, ötekileştiren bir dildi.

Rûdaw ise Taşçıer’in bu sözlerini çarpıtarak söyleşiye “Kürtler İstanbul’da AKP’ye oy verebilir” başlığı attı.

Pek çok site de bu çarpıtmayı sitelerine taşıdı ve aynı biçimde sundu.

‘Röportajımdan ‘Kürtler;AKP’ye oy verecek’ sonucu çıkarılamaz’

Taşçıer ise Twitter hesabından yaptığı açıklama ile Rûdaw’ı yalanladı.

Hangi güç Kürt sorununda samimi politikalar geliştirip demokrasi cephesi için ortaklaşmaya giderse, Kürtlerin o güce oy verebileceğini söylediğini belirten Taşçıer, “Röportajımdan ‘Kürtler AKP’ye oy verecek’ sonucu çıkarılamaz” vurgusu yaptı.