Kürtçe tabelaları söken AKP, Diyarbakır surlarına Kürtçe ‘Erdoğan’ pankartı astı

Yayın tarihi: 8 Mart 2021 Pazartesi 9:08 am - Güncelleme: 8 Mart 2021 Pazartesi 10:52 am

KADES uygulamasının tanıtımında Kürtçe’ye yer verilmezken Esnafın Kürtçe tabelaları sökülürken Diyarbakır Kalesi’ne Kürtçe “Em ji Erdoğan hez dikin” (Biz Erdoğan’ı seviyoruz) yazılı pankartı asıldı.

ABD’nin New York kentinde Times Meydanı’ndaki reklam panolarına yansıtılan ‘Stop Erdoğan’ ilanına yanıt olarak İstanbul’un da aralarında bulunduğu birçok ilde LED ekranlara “Love Erdoğan” görseli yansıtıldı.

İstanbul’da sokaklarda bulunan LED reklam panolarının yanı sıra Marmaray’ın içinde bulunan ekranlara da “Love Erdoğan” yazısının konulduğu görüldü.

Diyarbakır’da ise UNESCO Kültür Mirası Listesi’nde bulunan Diyarbakır Kalesi’nin Keçi Burcu’na, Kürtçe “Em ji Erdoğan hez dikin” yazılı ve “Biz Erdoğan’ı seviyoruz” anlamına gelen pankart asıldı.

3 DİLLİ TABELA SÖKÜLMÜŞTÜ

Derik Belediyesi’nin Türkçe, Kürtçe ve Ermenice yazılı tabelası, kayyım olarak atanan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, tarafından söktürüldü.
Derik’te DBP’li Belediye’ye kayyum olarak atanan ilçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, Belediyenin her iki cephesine bulunan ve üzerinde Türkçe, Kürtçe ve Ermenice ‘Derik Belediyesi’ yazılı olan tabelayı dün akşam söktürdü. Kaymakam’ın talimatı ile polis söktüğü tabelanın yerine Türk bayrağı asarken, yaklaşık bir yıldır asılı olan tabelanın sökülmesi tepkilere yol açtı. Şu anda Belediye binasında her hangi bir tabela bulunmazken, sadece girişte üzerinde Kürtçe, “Hoş geldiniz” yazısı kaldı.

 

6 DİLLİ KADES’TE KÜRTÇE YOK

Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasının Türkçe’nin yanı sıra Farsça, Arapça, İngilizce, Rusça ve Fransızca dil seçenekleriyle hizmet vermeye başladığını duyurdu. Sosyal medyada binlerce kullanıcı Türkiye’de en çok konuşulan ikinci dil olan Kürtçenin seçenekler arasında yer almamasına tepki gösterdi.