Kürtçe tabela önünde hareket çeken öğretmenler açığa alındı

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2022 Çarşamba 10:30 pm - Güncelleme: 4 Mayıs 2022 Çarşamba 10:41 pm

Kürtçe tabela önünde hareket çekerek “Tabelanın diğer kısmında da ‘Hoş geldiniz’ yazıyor. Ama o kısma olan tepkimiz belli” diyerek fotoğraf paylaşan öğretmenlerin açığa alındığı duyuruldu.

Erzurum’un Karayazı ilçesinde Karşıyaka İlkokulu’nda görevli olduğu belirtilen öğretmenler, ilçenin girişinde Kürtçe ve Türkçe yazılı “Hûn bî xer hatin- Hoş geldiniz” tabelası önünde verdikleri poz ile tepki toplamışlardı.

Erzurum Karayazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, soruşturma kapsamında söz konusu öğretmenlerin açığa alındığını duyurdu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Çiçek, konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Kişisel sosyal medya hesaplarında ilçe giriş tabelası önünde yayınlamış oldukları görselde dolayı öğretmenler hakkında adli ve idari işlem başlatılmış olup tahkikat sonuçlanana kadar kendileri açığa alınmışlardır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

NE OLMUŞTU?

4 öğretmen Erzurum’un Karayazı ilçesinin girişindeki Türkçe ve Kürtçe “Hoş geldiniz” yazan tabela önünde çektirdikleri fotoğrafta el hareketleriyle poz vermişlerdi. Fotoğrafın sosyal medyada tepki toplaması üzerine öğretmenler hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştı.

Öğretmenler görevli oldukları ilçenin Kürtçe tabelası önünde hareket çekti