BBP’de genel başkan adayı Kürşat Mican disipline sevk edildi

Yayın tarihi: 15 Ekim 2020 Perşembe 12:36 pm - Güncelleme: 15 Ekim 2020 Perşembe 12:36 pm

Büyük Birlik Partisi’nde Genel Başkanlık için aday olan Kürşat Mican, Mustafa Destici’ye hakaret ettiği gerekçesiyle Disiplik Kurulu’na sevk edildi.

Büyük Birlik Partisi’nde Genel Başkanlık için aday olan Alperen Ocakları eski Genel Başkanı Kürşat Mican bir buçuk yıl önce Genel Başkan Mustafa Destici’ye hakaret ettiği gerekçesiyle ihraç talebiyle Disiplik Kurulu’na sevk edildi.

Mican, kararın kendilerine Kongre’den 5 gün önce tebliğ edildiğini belirterek, “Bonuda 1,5 yıl öncesi referans gösterilerek kongreye günler kala üyelik iptal talebi ne hukuka ne parti içi demokrasiye sığmaz” diye konuştu.

Destici’ye hakaret ettiğine dair bir delil sunulmadığını söyleyerek iddiaları yalanlayan Mican, “Bizim tek derdimiz Büyük Birlik Partisine, milletimize, davamıza ve Alperenlere hizmet etmektir. Ne Sayın Destici ne de bir başka partili ile herhangi bir husumetimiz bulunmamaktadır” dedi.

Mican, Parti yönetiminin, adaylığından rahatsızlık duyduğunu, bu yüzden kendisine karşı böyle bir girişimde bulunduğunu öne sürerek, Destici’ye ve parti yönetimine ‘adaletin tesis edilmesi’ çağrısı yaptı.