Kürkçü: Kızıldere’nin kendisi bir yargısız infazdır

Yayın tarihi: 5 Kasım 2021 Cuma 1:01 pm - Güncelleme: 5 Kasım 2021 Cuma 1:14 pm

Eski MİT Yöneticisi Mehmet Eymür‘ün “Kızıldere’de yapılan operasyonda yargısız infaz yoktu” sözlerine Kızıldere’den sağ olarak kurtulan Ertuğrul Kürkçü tepki gösterdi. Kürkçü, “Kızıldere yargısız infazdır” dedi.

Eski MİT Yöneticisi Mehmet Eymür, t24’ten Gökçer Tahincioğlu’na verdiği röportajda “Başka türlü konuşma imkânı yoksa işkence olabilir, işkence yaptığım için pişman değilim, Kızıldere olayında yargısız infaz yoktu” gibi önemli ifadelerde bulundu. TELE 1’den Ali Çadırcı’ya konuşan Kızıldere’nin tek canlı tanığı eski HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Kızıldere’de yaşanan olayları anlatarak Eymür hakkında ağır sözler sarf etti.

“EYMÜR GEREKSİZ YERE BÜYÜTÜLÜYOR”

Eymür’ün açıklamalarını sert sözlerle eleştiren Kürkçü, “Ben bu konuyu Mehmet Eymür ile laf yarışına girerek anlatmak istemiyorum. Ben bu adamın gereksiz yere büyütüldüğünü görüyorum. Kızıldere Katliamı’nın kendisi bir yargısız infaz zaten bunun tartışılacak tarafı mı var? Adam diyor ki Mahir Çayan’ı keskin nişancı ile öldürdük, bu yargısız infaz değil mi? Kızıldere operasyonunun kendisi yargısız infazdır, bunun içinde de seri yargısız infazlar vardır. Kendisine ateş açmayan insanlara ateş açılmış ve hepsi öldürülmüştür.” ifadelerini kullandı.

“EYMÜR’ÜN UYDURUK MAHKEMESİNİN TANIĞI OLMAM”

Mehmet Eymür’ün yalan ifadeler kullandığının tanıkları olduğunu da söyleyen Kürkçü, “Ben Mehmet Eymür’ün uyduruk mahkemesinin tanığı olamam. Bu insanlarla birlikte çıkıp konuşmam!
Mehmet Eymür’ün yalan söylediği zaten tanıklıklardan belli.” şeklinde konuştu.

“SAFFET ALP İNFAZ EDİLDİ”

Mehmet Eymür’ün Kızıldere’de yargısız infaz yoktu iddialarına karşı Kürkçü TV net kanalında katılmış olduğu bir programda kendisini yakalayan başçavuşun Saffet Alp’i yaralı yakaladıklarını ancak kafasına kuşun sıkarak öldürdüklerini söylemişti.

Eski MİT’çi Eymür’den ‘işkence’ itirafı: Pişman değilim, şu an daha ağırları var