‘Kürdüz’ deyince vurdular. Baba Kadir Şakçı öldü, oğlu yaralandı

Yayın tarihi: 23 Aralık 2018 Pazar 6:09 am - Güncelleme: 23 Aralık 2018 Pazar 6:18 am

Sakarya’da bir baba ile oğlunun önünü kesen bir grup “Kürt müsünüz, Suriyeli misiniz?” diye sordu. “Kürdüz” yanıtını aldıktan sonra ateş açan saldırgan, baba Kadir Şakçı’yı öldürdü, oğlunu yaraladı.

Sakarya’da Kürtçe konuştukları için silahlı saldırıya uğrayan Kadir Sakçı (43) hayatını kaybederken aynı saldırıda ağır yaralanan oğlu Burhan Sakçı (16) da hastanede tedavi altında tutuluyor.

‘KÜRT MÜSÜNÜZ, SURİYELİ Mİ?’

Rûdaw’da yer alan habere göre, 16 Aralık Pazar günü Sakarya’nın Hendek ilçesi Yenimahalle Mahallesi Beştepeler Caddesi’ndeki kıraathanenin önünde meydana gelen olayda edinilen bilgilere göre, aslen Muşlu olan maktül Kadir Sakçı ve berberden aldığı oğlu Burhan Sakçı’nın, kıraathane önünde bekleyen Hikmet Usta (55) ve yanındakiler tarafından önleri kesildi.
Kürtçe konuşan baba ve oğula “Kürt müsünüz, Suriyeli mi?” diye soran Hikmet Usta, baba ve oğlun “evet Kürdüz” demesi üzerine “zaten sizi sevmiyorum” diyerek belindeki tabancayı çıkarıp ateş etti.
Olayda yaralanan baba-oğul Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen Kadir Sakçı yaşamını yitirdi. Aynı saldırıda yaralanan oğlu Burhan Sakçı’nın ise tedavisi devam ediyor.
SARHOŞTUM, HATIRLAMIYORUM’

Saldırının ardından kaçan saldırgan Bursa’da yakalanıp gözaltına alındı. Hikmet U. , “Olay esnasında sarhoştum, hatırlamıyorum” diyerek kendini savundu.