Kurdaki düşüş market fiyatlarına yansımadı…AKP’li vekil ‘sabredin’ dedi

Yayın tarihi: 26 Aralık 2021 Pazar 11:31 am - Güncelleme: 26 Aralık 2021 Pazar 11:31 am

Doların yükseldiği süreçte fiyatların hızla arttığı gibi, doların düşüşünde de etiket fiyatına aynı hızda yansımaması vatandaşların tepkisine neden oldu. AKP’li vekilin ise bu tepkilere cevabı ‘Sabredin’ oldu.

Doların geçtiğimiz günlerde 18 TL’yi aşarak tarihi rekor kırması ve sonrasında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “örtülü faiz artışı” politikasıyla 10 TL bandına çekilmesi, enflasyonun altında ezilen halkın “doların yükselmesiyle artan fiyatlar dolar düşüşüyle neden inmiyor” sorusunu sormasına neden oldu.

“BİR İKİ AY SABREDİN”

Gazete Duvar’da belirtilen habere göre, “Geçtiğimiz hafta Meclis’te en çok konuşulan konulardan biri de bu oldu. HDP milletvekili Garo Paylan, enflasyondaki soruna dikkat çeken konuşmasında yanlış ekonomi politikalarına işaret etti. Etiketlerde düşüş olmadığına dikkat çeken Paylan Ocak ayında da Türkiye’yi yüksek bir enflasyon oranının beklediği uyarısında bulundu. Paylan’a yerinden yanıt veren AKP milletvekili Vedat Demiröz, “Ya, bir gün iki günde olur mu? Biraz sabredin, bir iki ay bakın” diye seslendi” ifadesi kullanıldı.

AKP’li Turan: Dolardaki düşüşün marketlere yansımasını bekliyoruz