Kurban Bayramı’nda ölen Onur Eker’in dedesi konuştu: Arı ısırığı bir uydurma

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2021 Salı 1:14 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2021 Salı 1:14 pm

Ankara’da Kurban Bayramı’nın ilk günü kaçan kurbanlığın peşinden giderek kaybolan ve cesedi bulunan 20 yaşındaki tıp fakültesi öğrencisi Onur Eker’in dedesi Zühtü Erdoğan konuştu.

Erdoğan, “Bizi yanıltan bir kamera görüntüsü oldu. O bizi yanılttı. Akşam saatlerinde oraya düşmüş. Beyine oksijen gitmeyince de o gece orada kalmış. Biz onu orada bırakıp başka bir yerde onu aramışız. Vücuduna babasıyla baktık bir şey yoktu. Arı ısırığı falan yoktu. Bunu uydurdular.”

NE OLMUŞTU?

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi olan Onur Eker, Kurban Bayramı’nın 1’inci günü, Pursaklar ilçesinde dedesi Zühtü Erdoğan’ın dağlık alana kaçan kurbanlığını yakalamak için peşinden gidince kayboldu. Bayramın 3’üncü günü akşam saatlerinde kaybolduğu yerden yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta dere yatağının kenarında Onur Eker’in cansız bedenine ulaşıldı. Eker’in cesedini, arama çalışmalarına gönüllü olarak katılan bir genç buldu. Onur Eker’in cenazesi Ankara Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Karyışaka Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi. Adli Tıp Kurumu’ndan çıkan ilk ön otopsi raporunda Eker’in arı ısırığından ölmüş olabileceği iddia edildi.