Kur’an kursunda istismar edilen çocukların aileleri: İstismarın yanında şiddet de var

Yayın tarihi: 12 Aralık 2021 Pazar 12:58 pm - Güncelleme: 12 Aralık 2021 Pazar 12:58 pm

Erzurum’da Hacı Bahattin Evgi yatılı erkek Kur’an kursunda istismar edilen 7 çocuğun aileleri kursta yaşananları anlattı. Aileler, istismarın yanında çocuklarının şiddete de maruz kaldığını ve istismarcı hocanın geceleri kameraları kapattığını söyledi.

Erzurum’da Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı merkez Palandöken ilçesinde bulunan Hacı Bahattin Evgi yatılı erkek Kur’an kursunda istismara uğrayan 7 çocuğun ailesi Gerçek Gündem’den Fırat Fıstık’a konuştu. İstismarı, Erzurum Valisi Okay Memiş olayı doğrulamış, kursta gönüllü denetçi olarak görev yapan zanlının Yozgat’ta kaçmak isterken yakalandığını açıklamıştı. İstismarcı hocanın işlemleri Yozgat’ta sürüyor.

Çocuğu istismar edilen K.K. “Biz oğlumuzu kursa verdiğimizde iyiydi. Bir zaman sonra içine kapandığını fark ettik. Aslında biz de şüphelenmiştik. Genel olarak kursu istemiyordu biz de ona yorduk. Yatılı bir kurstu bu ve haftasonu eve geldiğinde vücudunda morluklar görüyorduk. Soruyorduk kendisine, ‘arkadaşlarla oynarken düştük’ diyordu. Bir ara burnu kırıldı, kolu iki kere çatladı. Meğerse bu hoca yapıyormuş hepsini. İstismarın yanında şiddet de varmış.” ifadelerini kullandı.

Çocuk istismarı davasında şok karar! Sarkıntılık düzeyinde kaldığı için…

TEHDİT ETMİŞ, KAMERALARI TERS ÇEVİRMİŞ

Fıstık’ın haberine göre, kursta kameralar geceleri hoca tarafından çevriliyor. Şiddet ve istismarın düzenli olduğunu F.Y. şöyle anlatıyor:

“İçki de içiyormuş bu kişi sürekli. Gece olunca kameraları çeviriyormuş. Sürekli halde sistematik olarak taciz ve istismar söz konusu. Çocuklar da seslerini çıkarmamışlar. Tehdit etmiş.”

K.K. ise F.Y.’yi doğrulayarak “Geceleri güvenlik kameralarını ters çeviriyormuş. Benim en çok kızdığım diğer hocalar ve müdür. Nasıl kameraların sürekli ters çevrildiğini, kapatıldığını görmezler? Çocuklara porno filmler bile izletiyormuş. Bir de bunları yaparken videolar çekiyormuş.” diyor.

ÇOCUKLARA HIRSIZLIK DA YAPTIRMIŞ!

Aileler, istismarcı hocanın çocuklara hırsızlık da yaptırdığını söyledi. Hoca, kurstaki başka bir hoca tarafından şikayet de edilmiş fakat üzerinde durulmamış. Çocukların aktarımına göre ise, hoca dışarda da tecavüz ettiği bir kadının videosunu telefonuna kaydetmiş.

Kur’an kursunda istismar davasında çocuk ifadesini değiştirdi