Kuran Kursu’nda işkence davasında tutuklama kararı! Sanık yakınları mağdur ailelere saldırdı

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2022 Salı 1:54 pm - Güncelleme: 23 Eylül 2022 Cuma 10:34 am

Özel Haber: Letisya Azak

Erzurum Hacı Bahattin Evgi Kuran Kursu‘nda çocukların istismar ve şiddete uğramasına ilişkin davanın duruşması bugün görüldü. Sanık kurs müdürü ve hizmetlisi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Duruşma öncesi sanık yakınları, mağdur çocukların ailelerine saldırdı.

Diyanet’e bağlı Hacı Bahattin Evgi Kuran Kursu’nda erkek çocuklara cinsel istismarda bulunulmasına ilişkin dava bugün Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma öncesi sanık kurs müdürü ve çalışanların aileleri, şiddet ve istismar mağduru çocukların ailelerine yönelik saldırıda bulundu. Konuya ilişkin TELE1’e konuşan Avukat Çisel Demirkan, tutuksuz yargılanan sanıklar hakkında tutukluluk kararı verildiğini ifade etti.

MAĞDUR AİLELERE SALDIRDILAR

Erzurum Hacı Bahattin Evgi Kuran Kursu’nda yaşanan istismar ve şiddet olayına ilişkin davanın görülmesi için sanık müdür, hademe ve yakınları ile mağdur aileler Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hazır bulundu. Duruşma öncesi sanık aileleri, işkence ve istismara uğrayan mağdur çocukların ailelerine yönelik saldırıda bulundu.

Yaşananları TELE1’e anlatan Avukat Çisel Demirkan, kuran kursundaki işkence ve istismara ilişkin detayları şöyle aktardı:

Çocuklara yönelik istismar devam ederken; çocuklara sürekli hakaret ediyorlar, Atatürk posteri ile kafalarına vuruyorlar, takunya ve haydar adı verilen sopa ile dövüyorlar, kulaklarını çekiyorlar, yüzlerini kanatıyorlar. Böyle bir işkence süreci söz konusu. Mahkemede sanıkların aileleri, mağdur ailelere saldırdı. Biz arada kaldık. Polis aileleri uzaklaştırdı.

TUTUKLANDILAR

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz yargılanan sanıkların tutuklu yargılanmasına karar verildi.

Çocuğa cinsel istismarın yaşandığı Kur’an kursu kaçak çıktı