Polemiklere neden olacak, AKP’nin MKYK listesi ortaya çıktı

Yayın tarihi: 24 Mart 2021 Çarşamba 11:14 am - Güncelleme: 24 Mart 2021 Çarşamba 3:54 pm

AKP’nin 7’nci Olağan Kongresi başladı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın tek aday olduğu kongrede, partinin MKYK ve MYK yönetimleri değişti. Tribünlerde ne de salonda tüm sosyal mesafe kuralları hiçe sayıldı. AKP MKYK ve Disiplin Kurulu üyelerinin listesi ortaya çıktı. Melih Gökçek’in kavgalı olduğu Hayati Yazıcı listede yer alırken, Berat Albayrak kendisine yer bulamadı. Öte yandan Cemaat açıklaması sonrası partideki görevinden istifa etmek zorunda kalan Emre Cemil Ayvalı ve 2006 Türkiye güzeli Seda Sarıbaş’ın yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni  karşı isyan başlatan Şeyh Said’in torunu Abdurrahim Fırat da yönetime girdi

AKP 7. Olağan Kongresi’nin yapıldığı Ankara Spor Salonu hınca hınç doldu, sosyal mesafe kuralları hiçe sayıldı. MHP’nin aksine seyircili kongre yapmakta ısrar eden AKP’nin çağrısına kulak veren on binlerce partili sabahın ilk saatlerinden itibaren salona gelmeye başladı.

Bir süre önce Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa eden Bülent Arınç kongre salonuna gelirken oğlu Ahmet Mücahit Arınç Merkez Disiplin Kurulu’na girdi.

Lebaleb kongrelere tam gaz devam! Erdoğan yine yastık altındaki dolarlara seslendi

Saat 10.40’da kongrenin yapıldığı salona gelen ve salonun önünde bekleyen on binlerce kişiye seslenen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sizleri kar yağışının tüm mikropları temizlediği anlamlı buluşmada en kalbi duygularla selamlıyorum” diyerek, kısa bir konuşma yaptı.

Erdoğan, AKP’nin üye sayısının 13 milyon 500 bini ulaştığını belirterek “Dünyada böyle bir parti yok” ifadelerini kullandı.

GENEL BAŞKANVEKİLİ SAYISI 2’YE ÇIKARILACAK

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, kongrede yapılacak tüzük değişikliğiyle genel başkanvekili sayısının 2’ye çıkarılacağını bildirdi. Divan başkanlığına Ali İhsan Yavuz seçildi.

TEPKİ ÇEKEN GÖRÜNTÜLER

Koronavirüs salgınında vaka sayılarının korkutucu seviyelere ulaştığı günlerde, Türkiye’nin dört bir yanından onlarca kişi otobüslerle Ankara’ya doğru yola çıktı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, bu otobüslerde maske, mesafe kuralına uyulmaması tepki çekti.

LİSTE SIZDI

AKP 7. Olağan Büyük Kongresi, Ankara Spor Salonu’nda devam ediyor. 75 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) listesi belli oldu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını tamamladı. Erdoğan konuşmasının sonunda MKYK üyelerini bugün saat 17.00’te AKP Genel Merkezi’ne davet etti. MKYK üyeleri ile ilk toplantıyı gerçekleştireceklerini söyledi.

Bekir Bozdağ ve Efkan Ala gibi isimlerin listede yer aldığı görüldü. Melih Gökçek ile arasında gerginlik olan Hayati Yazıcı da listede yerini aldı.

FETÖ’nün yayın organlarında uzun yıllar çalışan Yavuz Bahadıroğlu’nun Atatürk düşmanlığı ile bilinen oğlu Mücahit Bilici AKP MKYK’ye girdi.

Erdoğan’ın Damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak kendisine AKP MKYK’da yer bulamadı.

‘Pelikan’cılara yakın isimlerin de AKP yönetiminde yer almaması dikkat çekti.

CHP’den ayrılarak yeni parti kurma hazırlığı yapan Muharrem İnce’ye “senin k**ını s**erim” diyen eski AKP Milletvekili Zeyid Aslan parti yönetimine girdi.

İŞTE LİSTEYE GİREMEYEN AKP’LİLER

Mevcut MKYK’daki 21 isim çizik yedi. Mevcut MKYK üyesi Vildan Polat yedek üye olarak aday gösterilirken, çizik yiyen isimler şunlar:

Ahmet Arslan (Kars Milletvekili)
Ahmet Sorgun (Konya Milletvekili)
Ahmet Tan (Kütahya Milletvekili)
Cevdet Yılmaz (Bingöl Milletvekili)
Erol Kaya (İstanbul Milletvekili)
Eyüp Özsoy (İstanbul Milletvekili)
Gökçen Özdoğan Enç (Antalya eski milletvekili)
Harun Karacan (Eskişehir Milletvekili)
Hatice Kübra Öztürk Gökkaya
Hatice Merve Tatar
İffet Polat (İstanbul Milletvekili)
Lütfi Elvan (Hazine ve Maliye Bakanı)
Mahir Ünal (AKP Genel Başkan Yardımcısı)
Mehmet Akif Kalaycı (AKP Genel Sekreter Yardımcısı)
Metin Yavuz (Aydın Milletvekili)
Mustafa Ataş (İstanbul Milletvekili)
Mahmut Atilla Kaya (İzmir Milletvekili)
Osman Nuri Gülaçar (Van Milletvekili)
Tuğba Işık Ercan
Yavuz Subaşı (Balıkesir Milletvekili)
Zehra Taşkesenlioğlu Ban (Erzurum Milletvekili)