Kuraklığın faturası! Tunca Nehri dip seviyeye indi

Yayın tarihi: 30 Eylül 2021 Perşembe 11:00 am - Güncelleme: 30 Eylül 2021 Perşembe 11:00 am

Edirne’de bulunan Tunca Nehri, kuraklık sebebiyle dip seviyeye geldi. Tunca Nehri, binlerce dekar ekili araziyi sulayan bölgenin önemli su kaynaklarından biriydi.

Mayıs ayından bu yana beklenen yağışın düşmediği bölgede Tunca Nehri’nin debisi dört metreküp/saniye olarak ölçülürken, son yılların en düşük seviyesine indi.

Tunca Nehri’nde yer yer kum adacıkları oluştu. Nehrin bazı bölgelerinde ise zeminin su üstüne çıkmasıyla yürüyerek karşıdan karşıya geçilir duruma geldiği görüldü. Taşkınlarla sürekli gündeme gelen Tunca Nehri’nde, DSİ Edirne 11’inci Bölge Müdürlüğü istasyonundan yapılan son ölçümlerde debisi dört metreküp/saniye olarak ölçülürken, son yılların en düşük seviyesi olduğu belirtildi. Tunca Köprüsü mevkisinde ise yaşanan düşüş nedeniyle, nehrin yüzeyi yosun ve otlarla kaplanıp yeşile büründü.

Uzmanlar, Marmara Bölgesi’nin mevsim normallerine göre yağışlarında yüzde 46 azalma olduğunu belirterek, Edirne’de orta şiddette bir kuraklığın yaşandığını dile getirdi. Meriç Nehri’nde ise kuraklık nedeniyle yer yer adacıklar oluştu.

Edirne’de kırmızı alarm! 8 köyde ‘mavi dil’ karantinası

Aydın’da kuraklık kuru inciri de vurdu, kilo fiyatı 100 liraya çıktı

Kuraklık Trakya’yı vurdu, verim düştü