“Kur Korumalı Mevduat hesabı 107 milyar lira oldu”

Yayın tarihi: 11 Ocak 2022 Salı 8:26 am - Güncelleme: 11 Ocak 2022 Salı 8:26 am

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, “Kur korumalı Türk lirası mevduat hesabı 7 Ocak Cuma akşamı itibarıyla 107,6 milyar liraya yükseldi” dedi.

 

AKP İstanbul İl Başkanlığı Ekonomi İşleri Birimi’nce İstanbul’un 39 ilçesinde düzenlenen “Ekonomi Buluşmaları” toplantısı, Bağcılar’daki buluşma ile devam etti.

Fiyatlama davranışlarındaki bozukluğun etkisiyle yükselmekte olan enflasyonu kalıcı olarak düşürmenin önceliklerinden biri olduğunu vurgulayan Gürcan, salgın döneminde atılan adımlarla 125,6 milyar liralık kamu gelirinden vazgeçildiğini, bunun da enflasyona katkı sağladığını kaydetti.

KUR KORUMALI TL MEVDUAT HESABI

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gürcan, Yeni Ekonomi Modeli’nin önemine işaret ederek, modelle makroekonomik istikrarın sağlanacağını söyledi. Yüksek katma değerli yatırımları teşvik ettiklerini belirten Gürcan, üretimi, ihracatı, istihdamı artıracaklarını, cari açık sorununu kalıcı çözeceklerini vurguladı.

İstanbullular kur korumalı TL mevduatına güvenmiyor

Döviz getirisine Türk lirası varlıklarla ulaşılabilmesini sağlayacak yeni aracı devreye aldıklarını anımsatan Gürcan, bu kapsamda atılan adımları anlattı. Kur korumalı mevduat uygulamasına katılım bankalarının da dahil olduğunu belirten Gürcan, şunları kaydetti:

“Uygulamanın henüz başında olmamıza rağmen vatandaşımızın çok ciddi bir teveccühünü görüyoruz. Kur korumalı Türk lirası mevduat hesabı 24 Aralık itibarıyla 28,2 milyar lirayken, 7 Ocak Cuma akşamı itibarıyla 107,6 milyar liraya yükseldi. Buradan da vatandaşımızın kur korumalı Türk lirası mevduat hesabına aşırı ilgi gösterdiğini görebiliyoruz. Bu da sistemin ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor.”