Kur farkı İngiliz gurmelere yaradı! Yemek için Londra’dan İstanbul’a geldiler

Yayın tarihi: 3 Aralık 2021 Cuma 8:18 pm - Güncelleme: 3 Aralık 2021 Cuma 8:18 pm

İngiliz bir çift, Nusr-Et restoranında yemek yemek için İstanbul’a geldi. Çift Londra’dan İstanbul’a gelişleri için, “Türkiye’ye seyahat etmenin, tatilin tadını çıkartmanın Nusret’te yemenin Londra restoranındaki bir tek yemekten daha ucuz olduğunu fark ettik” ifadelerini kullandı.

Türk Lirasının kur karşısında giderek değer kaybetmesi, yabancı turistlerin Türkiye’ye gelerek alışveriş yapmalarına yol açıyor. Ancak bu sefer bir çift turist, Türkiye’ye sadece alışveriş yapmak için gelmedi.

Sosyal medya aracılığıyla, ‘Salt Bae’ hareketiyle dünyaca üne kavuşan Nusr-Et restoranında yemek yemek isteyen İngiliz bir çift, Londra’daki şube yerine yol ve tatil masrafıyla birlikte daha ucuza denk getirdiklerini söyleyerek İstanbul’daki restorana akşam yemeği yemeye geldi.

Restoran sahibi Nusret Gökçe’nin Londra’da açtığı şubenin pahalılığından şikayet eden yemek yorumcuları Fahd ve Nashwa, ‘soyulmamak için’ İstanbul’a geldiklerini söyleyerek seyahatlerini video çekerek paylaştı.

Nusret restoranında yedikleri her şeye İstanbul’da 110 sterlin (2 bin lira) ödediklerini söyleyen çift, uçak bileti, tatil ve yemek dahil yaptıkları harcamanın Londra şubesinde yemek yemekten daha ucuza geldiğini dile getirdi.

Halal Food Reviews ismiyle yemek yorumlarını paylaşan ikili Nusret’in İstanbul şubesine gelişlerine dair şu ifadeleri kullandı:

“Ta Türkiye’ye seyahat etmenin, tatilin tadını çıkartmanın Nusret’te yemenin ve uçakla geri dönmenin Londra restoranındaki bir tek yemekten daha ucuz olduğunu fark ettik. Eğer Londra şubesinde binlerce sterlini karşılayabilseydik öyle yapardık ama yapamadığımız için İstanbul dedik!”

TÜİK Kılıçdaroğlu’na kapılarını açmadı! “Verileri nereden alıyorlar?”