Kupa yenilgisi Trabzonspor’da bardağı taşıran son damla oldu

Yayın tarihi: 5 Nisan 2023 Çarşamba 12:35 am - Güncelleme: 5 Nisan 2023 Çarşamba 12:35 am

Trabzonspor Teknik Direktörü Orhan Ak, Türkiye Kupası’ndan elenmelerinin ardından görevinden istifa etti.

Süper Lig’deki Yukatel Kayserispor’a karşı alınan 4-3’lük mağlubiyetin ardından Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali’nde MKE Ankaragücü karşısındaki 3-1’lik mağlubiyet, Trabzonspor’da Teknik Direktör Orhan Ak’ın görevinden istifasını getirdi.

DHA’nın aktardığına göre Orhan Ak, maç bitiminde Asbaşkan Zeyyat Kafkas’a istifasını sundu. Orhan Ak istifası sonrasında soyunma odasına girerek futbolcularla vedalaştı. Ertuğrul Doğan ve yönetim kurulunun, Ak’ın istifasını kabul edeceği öğrenildi.

“BAZEN OLMUYOR”

KRT’de yer alan habere göre Orhan Ak, “Haftalık, aylık konuşabiliriz dedim. Takımın yaşadığı o durumu görüyorduk. Bir umut belki, çıkış olabilir dedik. Takım ile ilk maç, Adana Demirspor maçı fena geçmemişti. Son 2 maç sezonun özeti gibiydi. Bir yere getiriyorsunuz, golden sonra dağılmalar oluyor. Mental sorunu çözemedik. Başkanıma ulaşamadım ama Zeyyat Bey ile haber yolladım. Takım ile vedalaştım. Kulübe zarar vermemek, önünü açmak lazım. Oyuncuların gayretine teşekkür ediyorum. Bazen olmuyor, değiştiremiyorsunuz. İçeriden birinin kalması da doğru değilmiş. Güzel bir tecrübe oldu. Herkes hakkını helal etsin. Tek elimizde kalan şeyi de kaybettiğimiz için üzgünüz. Trabzonspor bu şekilde kaybetmemeli. Trabzonspor’u yenen acı çekerek yenmeli. Bu kadar kolay goller yemek hiç yakışmadı. Kapanış, benim adıma da üzüntülü oldu” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor’u yenen Ankaragücü Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finale yükseldi