Kümesine giren tilkiye ‘Tilki kardeş’ diye seslenen Seyfi amcaya teşekkür belgesi

Yayın tarihi: 4 Şubat 2021 Perşembe 5:46 pm - Güncelleme: 4 Şubat 2021 Perşembe 5:46 pm

Kümesine giren tilkiye “Ne yapıyorsun sen? Vay ciğerine ateş düşmesin” diye seslenen Seyfi İkzek’e Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı’ndan teşekkür belgesi geldi.

Amasya’nın Büyük Kızılca köyünde yaşayan Seyfi İkzek, kümese giren tilkinin sıkıştığını görünce tilkiyi uzaklaştırmaya çalıştı. O anları kayda alan İkzek tilkiye, şöyle seslendi:

“Ne yapıyorsun oğlum. Ne yapıyorsun sen. Vay ciğerine ateş düşmesin senin, vay vay vay tavuklara bir şey yapmamış Allah’tan. Yeni girmiş demek ki. Tilki kardeş lütfen. Oğlum kendine bir şey yapacaksın ya çık. Tamam haydi, haydi, haydi”

Bir süre sonra sıkıştığı yerden kurtulan tilki, kümesten çıkıp uzaklaştı. Seyfi İkzek’in sosyal medyadan paylaştığı görüntüler ise yoğun ilgi gördü. İkzek’in ilgi gören görüntülerine kayıtsız kalmayan Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı Türkiye temsilciliği  kendisine teşekkür belgesi ve tilki armalı bere ve atkı gönderdi.

“VİDEOYU GÖREN TEBRİK EDİYOR”

WWF tarafından gönderilen teşekkür belgesinin üzerinde yazılanları okuyan İkzek, şöyle konuştu:

“Kümesinizde karşılaştığınız tilki kardeş ile kurduğunuz sıcak diyalog, gösterdiğiniz hassasiyet ve merhametiniz yüreklerimizi ısıttı. Türkiye’nin canlarının korunmasına yönelik yaklaşımınızın örnek olmasını diliyor, teşekkür ediyoruz. Bize göstermiş oldukları ilgi ve alaka için ben de onlara teşekkür ediyorum. İstanbul’a gittiğim zaman ziyaret etmeyi düşünüyorum. Video sosyal medyada yayılınca büyük bir ilgi gördü. Herkes tebrik ediyor. Tilki deyince insanın aklına avlanması geliyor, doğanın kanunu bu. Ne yaparsan yap kümesine sahip çıkacaksın, sağlam yapacaksın. Başka çaresi yok”