Kulüp başkanı daha fazla kadını sporla buluşturmak için hurdacılık yapıyor

Yayın tarihi: 9 Temmuz 2021 Cuma 7:59 pm - Güncelleme: 9 Temmuz 2021 Cuma 7:59 pm

Aydın’daki ilk kadın voleybol takımını kuran Gencelli İdman Yurdu Kulübü Başkanı Hayati Kılıçaslan, daha fazla kadını sporla buluşturmak için hurdacılık yapıyor.

Ses gazetesinden Özgür Dedeoluk’un haberine göre; Kuyucak’a bağlı 850 nüfuslu Gencelli Mahallesinde ilk kez 1990 yılında Hayati Kılıçaslan tarafından kurulan Gencelli İdman Yurdu, 2003 yılında dönemin yöneticileri tarafından feshedildi. 2017 yılında Halit Kılıçaslan başkanlığında küllerinden doğan Gencelli idman Yurdu, futbol erkeklerde 13, 17 ve A takım ve kadınlar yıldız kategorilerinde mücadele etti. Tüm bunların yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından kadın futbol kulüplerini Gencelli’de buluşturan büyük bir etkinliği hazırlayan Gencelli İdman Yurdu, uzun yıllardır futbol stadına kavuşmak için mücadele veriyor.

TAKIMI 2.LİGE ÇIKTI

Futbol çalışmaları devam ederken son dönemde ağırlığı kadın voleyboluna veren Gencelli İdman Yurdu ilk olarak Bölgesel Voleybol Liginde mücadele ederken son olarak 2. Ligde yer alma hakkı kazandı. Gencelli gibi küçük bir mahallede kurulan kadro, antrenörler eşliğinden her gün düzenli olarak çalışmalarına devam ederken Kulüp Başkanı Hayati Kılıçaslan da hem kulübü imkanlarını arttırmak hem de geçimini sağlamak için mahalle mahalle gezerek hurda topluyor. Vatandaşların çöplerini ayrıştırmasını kolaylaştırmak için özel poşetler de dağıtacakları söyleyen Kılıçaslan geri dönüşüm bilincini de arttırıyor.

“İNSANLAR DUYARLILIK KAZANDI”

Bu çalışmaları hakkında konuşan Kılıçaslan, “Her gün Gencelli’den çıkıp Nazilli’ye kadar gidiyorum. Günde yaklaşık 30 kilometre yol yapıyorum. Kağıt, teneke, plastik gibi atık ürünleri topluyorum. Kazandığım parayla geçimimi sağlıyorum. Kulübüme harcıyorum. İnsanlar da duyarlılık kazandı. Kulübe destek olmak isteyenler benim şurada hurda var kağıt var onları al diyorlar. Her şey sporcularımız ve Gencelli’miz için” dedi.