Kulübeye düşen yıldırım nedeniyle 10 çocuk hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 28 Ağustos 2020 Cuma 5:22 pm - Güncelleme: 28 Ağustos 2020 Cuma 5:22 pm

Uganda’da çocuklar futbol oynarken sağanak yağış başladı. Yağmurdan korunmak için girdikleri kulübeye yıldırım düşmesi sonucu 13 çocuğun 10’u yaşamını yitirdi. Yaralanan çocukları tedavisine devam ediliyor.

Uganda’da futbol oynarken sağanak yağıştan korunmak için sazdan bir kulübenin altına giren 13 çocuktan 10’u yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Yaralı çocukların tedavisi sürdürülüyor.

Uganda Mirror’ın haberine göre, ülkenin Arua şehrindeki bir futbol sahasında top oynayan 13 ile 15 yaşlarındaki çocuklar sağanak yağışın başlamasıyla sazdan yapılmış bir kulübenin altına sığındı.

YILDIRIM TALİHSİZ ÇOCUKLARIN SIĞINDIĞI BARAKAYA DÜŞTÜ

Fırtına sırasında Arua kentindeki bir çimenlik alanda top oynayan çocuklar, şiddetli rüzgarlara daha fazla dayanamayarak çevrede bulunan bir kulübeye sığındı. Fırtınanın etkisinden kaçamayan çocuklardan 10’u kulübeye yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Yaşları 13 ile 15 arasında değişen 9 çocuk olay yerinde yaşamını yitirirken, diğer bir çocuk da hastaneye kaldırıldığı sırada yolda hayatını kaybetti. Yaralanan 3 çocuğun ise hastanede tedavisi devam ediyor.

Ülkede 2011’de bir okula yıldırım düşmesi sonucu 18 çocuk hayatını kaybetmişti.