Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy skandal tanıtıma ilişkin ilk kez konuştu

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2021 Çarşamba 6:42 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2021 Çarşamba 6:54 pm

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy skandal tanıtım filmine ilişkin yaptığı açıklamada, “Yüzlerce film çekiyorsunuz ve 1 tanesinde bir hassasiyet oluşabilir, ortam da bunu gerektirebilir, gerekli müdahale yapıldı” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bakanlığın tepki çeken ve kaldırılan “Keyfine bak; ben aşılandım” videosuyla ilgili “Turizm Geliştirme Ajansı iki yıllık ve çok yoğun çalışan bir ajans.

100’den fazla bu tarz filmler üretiyor. Dünyada son 1 yılda Türkiye en yoğun tanıtım yapan ülke bu açıdan çok başarılı. 1 tane filmde bir hassasiyet oluştu ve sizin de belirttiğiniz gibi saatler içinde benim talimatımla geri çekildi.

Tabii kapanmanın olduğu bir ülkede bu tarz hassasiyetler olabilir, biz bunu anlayışla karşılıyoruz. Zaten anında da müdahale edildi ve film çekildi” dedi.

AKP’den bakanlığın ‘aşılandım’ videosuna eleştiri

DW Türkçe’ye konuşan Ersoy, “Film bir hata mıydı?” sorusuna ise “Tekrar söylüyorum, yüzlerce film çekiyorsunuz ve 1 tanesinde bir hassasiyet oluşabilir, ortam da bunu gerektirebilir, gerekli müdahale yapıldı” yanıtını verdi.

Ersoy, Türkiye’nin ‘rakip ülkelerle kıyaslandığında erken rezervasyonda en iyi rezervasyonu Türkiye’nin aldığını’ da söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘tam kapanma’ döneminde Türkiye’yi dünyaya tanıtmak için kurduğu ‘GoTurkiye’ adlı hesaptan skandal bir video paylaşılmıştı. Videoda, turistlerin göreceği Türklerin “Keyfine bak; ben aşılandım” maskesi takacağı ifade edilmişti. Video gelen tepkiler üzere, yayından kaldırılmıştı.

LeMan’dan gündeme oturan ‘aşılandım’ karikatürü