Kültür Servisi beraat etti: Sezen Aksu’dan özür bekliyoruz

Yayın tarihi: 2 Haziran 2022 Perşembe 8:26 am - Güncelleme: 2 Haziran 2022 Perşembe 8:26 am

Sezen Aksu’nun Kültür Servisi’ne açtığı telif davasının beşinci duruşmasında, Kültür Servisi beraat etti.

Sezen Aksu’nun sahibi olduğu yapım şirketi SN Müzik’in, internet gazetesi Kültür Servisi’ne açtığı davanın beşinci duruşması bugün Çağlayan’da 2. Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Son duruşmada savcının beraat istediği Kültür Servisi, bugün görülen davayla beraat etti.

Kültür Servisi’nin Sezen Aksu ile ilgili bir habere Aksu’nun YouTube kanalında yayınlanmış olan bir video klibini “embed” olarak eklemesi nedeniyle telif talebinde bulunan Aksu’nun avukatları, talepleri reddedilince dava yoluna gitmiş, ilk duruşmada Kültür Servisi bilirkişi raporu istemişti.

‘HİÇ AÇILMAMASI GEREKEN DAVA NİHAYET SONA ERDİ’

Kültür Servisi kurucusu gazeteci Aslı Uluşahin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, “Beraat ettik! hiç açılmaması gereken dava nihayet sona erdi. Şimdi Sezen Aksu’dan aleni özür bekliyoruz! Bu dava onun adına açıldı, bir yıl boyunca da arkasında durdu. Bir kültür gazetesini ‘sanatçının manevi ve mali haklarına tecavüz’le suçlayıp sonra kenara çekilemezsiniz” ifadelerini kullandı.

Sezen Aksu’nun şarkısını haberleştiren Kültür Servisi’ne telif davası tehdidi!

NE OLMUŞTU?

Sezen Aksu’nun ‘Demo’ albümünün ilk şarkısı olan ‘Begonvil’in yayınlanması üzerine 2018’de ‘Sezen Aksu’dan yeni albüm ve ilk şarkısı’ başlığıyla bir haber yapan Kültür Servisi, haberde doğrudan şarkının YouTube videosuna yönlendirme yapmıştı. Şarkının yayınlanmasının haberi, farklı haber sitelerinde de aynı “embed” tekniği yoluyla paylaşılmıştı. Haber üzerine Kültür Servisi’ne ulaşan Aksu’nun avukatları, Aksu’nun kendi kanalına yönlendirme yapılmış olmasına rağmen 9 bin lira telif talep etmiş, bu talep reddedilince “manevi ve mali haklara tecavüz” suçlamasıyla dava açmıştı. Dava süreci devam ederken, 2015’te kurulan bağımsız kültür ve sanat gazetesi Kültür Servisi, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında kaynak yetersizliği nedeniyle yayın hayatına son vermişti.

İstanbul 2. Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dördüncü duruşmasında savcı beraat talep etmiş, SN Müzik avukatlarının bilirkişi raporuna dair savunma hazırlığı için ek süre talep etmesi üzerine de dava 31 Mayıs tarihine ertelenmişti.