Kültür Bakanlığı yetkililerinden Galata Kulesi açıklaması: Yıkım, özgün yapıya ulaşma işlemi

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2020 Cumartesi 1:43 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2020 Cumartesi 1:44 pm

Kültür Bakanlığı yetkilileri Galata Kulesi’nde yapılan restorasyon çalışmaları sırasında çekilen yıkım görüntüleri üzerine Kule’de incelemelerde bulundu. İncelemeden sonra yapılan açıklamasında, Kule’de yapılan yıkım işleminin, yapıya sonradan eklenen kısımların çıkarılıp alttaki özgün yapıya ulaşma işlemi olduğu belirtildi.

Kültür Varlıkları Ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, sonradan eklenen yapıların çimento harç ve beton karışımı yapılar olduğunu, bunların temizlenmesinin zaman aldığı ve restorasyon çalışmasının ikinci aşaması olan uygulama projesinin 7 Ağustos’ta kurul tarafından onaylandığını söyledi. Yazgı, “Özgün mimariye sonradan eklenmiş olan yapıların kaldırılması ve buradaki sıvaların sökülmesi de dahil altındaki özgün  yapıya ulaşma izni alınmıştır. Şu anda kadar yapılan işlem de budur” dedi.

Yazgı, kurulda belediye temsilcisi olduğunu da belirterek bütün projelerin açık erişimde olduğunu dile getirdi. Açıklamanın ardından Kültür Varlıkları Ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı ve Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Burhan Ersoy gazetecilerin tartışmalara ilişkin sorularını yanıtladı.