Kulis! Seçim tarihi için 14 Mayıs gündemde

Yayın tarihi: 22 Haziran 2022 Çarşamba 8:19 am - Güncelleme: 22 Haziran 2022 Çarşamba 8:19 am

Seçime yönelik tartışmalar sürerken, 18 Haziran 2023’te yapılacak cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin 14 Mayıs’a alınacağı belirtildi.

Genel seçime bir yıl kaldı. Muhalefet erken seçim isterken iktidar seçim düzenlemesiyle birlikte bu tartışmaların sona erdiğini söylüyor. Çünkü yeni seçim yasasının uygulanabilmesi için üzerinden bir sene geçmesi gerekiyor.

Diğer yandan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olup olamayacağı tartışma konusu. Bunun aşılması için seçimlerin erkene alınması gerekiyor.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre; siyasi kulislerde, bir süreden beri genel seçimlerin öne alınmasına ilişkin öneriler konuşuluyor. AKP yönetiminde bu görüşü dile getirenlerin fikirlerini Erdoğan’a da ilettiği ve bunun tüm yönleriyle değerlendirilmesine karar verildiği öğrenildi. Çok sayıda faktörün ele alınarak 2023 Haziran seçimlerinin aynı yılın mayıs ayına çekilmesi görüşü oluştu. Bu konuda henüz kesin karar verilmezken, bu seçeneğin ağırlık kazandığı öne sürülüyor.

Beş haftalık öne çekme konusunda, haziran boyunca devam edecek sınavlara dikkat çekiliyor. Bir diğer neden de cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu olarak gösteriliyor. 18 Haziran’da yapılacak seçimin ikinci tura kalması durumunda 2 Temmuz’da yapılacağına, tatile gidilen ve üreticinin tarlada yoğun olduğu döneme denk geleceği belirtiliyor.

Flaş kulis bilgisi! “Erdoğan 15 Temmuz’da erken seçim çağrısı yapacak”

Flaş… Çankaya’da okullara ‘seçime hazırlanın’ bildirisi! 3 gün süre…