Kulis: Koronavirüs tedbirleri yeniden sıkılaştırılıyor mu?

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2020 Pazartesi 8:24 am - Güncelleme: 24 Ağustos 2020 Pazartesi 8:24 am

Bugünkü kabine toplantısında Giresun’daki sel felaketi, vaka sayılarının binin altına düşmemesi nedeniyle tedbirlerin sıkılaştırılması ve İstanbul Sözleşmesi’nin masaya yatırılacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanıyor. Gündemdeki gelişmelerin değerlendirileceği toplantıda Giresun’daki sel felaketi, Karadeniz’de bulunduğu açıklanan doğal gaz rezervi, İstanbul Sözleşmesi ve artan koronavirus vakaları nedeniyle tedbirlerin yeniden sıkılaştırılmasının masaya yatırılacağı öğrenildi.

Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun’un haberine göre, toplantının öncelikli başlığının Karadeniz’de bulunan doğal gaz rezervi ile ilgili izlenecek yol haritası olduğu ifade edildi. Konuyla ilgili, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in bilgilendirme sunumu yapmasının planlandığı kaydedildi.

GİRESUN’DAKİ SEL

Giresun’da meydana gelen sel felaketi de kabinenin gündeminde olacak. Sel bölgesine giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin konuyla ilgili kabine üyelerini bilgilendireceği belirtildi. Toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da ekonomideki son gelişmeleri anlatacağı, ayrıca, Libya ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin de masaya yatırılacağı kaydedildi.

VAKA SAYILARINDAKİ ARTIŞ MASADA

Kabinede, koronavirus salgınında vaka sayılarının binin altına düşmemesiyle ilgili yeni tedbirlerin alınıp alınmamasının da konuşulacağı öğrenildi. Toplantıda, düğün, cenaze ve asker uğurlama gibi toplu etkinliklerde maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyulması konusunda denetimlerin sıkılaştırılmasına yönelik değerlendirmelerin yapılacağı da kaydedildi.

ADALET VE AİLE BAKANLARI İSTANBUL SÖZLEŞMESİ SUNUMU YAPACAK

Toplantının bir diğer önemli gündem başlığının ise İstanbul Sözleşmesi olacağı belirtildi. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yapılan çalışmalarla ilgili bir sunum yapacağı ifade edildi.