Kulis! Kılıçdaroğlu’nun ‘değişim’ sorusuna yanıtı: Talep yoktu, basın yazınca tartışmalar başladı

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2023 Perşembe 12:31 pm - Güncelleme: 3 Ağustos 2023 Perşembe 12:31 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Halkın yüzde 80’i, partililerin de yüzde 68’i değişim istiyor, halkı duymuyor musunuz” sorusuna, “Bu tür talepler yoktu, bir hafta içerisinde basının gündeme taşıması ile bu tartışmalar başladı” yanıtını verdiği iddia edildi.

‘Değişim’ tartışmalarının dinmediği CHP’de değişimcilerin bir araştırma yaptırdığı ve sonuçlarını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sunduğu iddiası gündeme geldi.
T24’ten Eray Görgülü’nün kulis haberine göre, CHP’de, yerel seçimlerden önce değişimi savunanlar, yapılan araştırmalarda halkın yüzde 80’inin CHP’de değişim istediğini, partililer arasında da değişim talebinin yüzde 68 oranına ulaştığına dikkati çekti.

SONUÇLARI KILIÇDARTOĞLU’NA GÖTÜRDÜLER

Araştırma sonuçları ile tabandan gelen talepleri Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ileten “değişimci” CHP’lilerin bu araştırma sonuçları ile birlikte, Kılıçdaroğlu’na “Sayın Genel Başkan, halkı duymuyor musunuz” sorusunu da yönelttiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun ise bu iddialara katılmadığını söylediği ve, “Seçimin ardından bu tür talepler gündeme gelmemişti, bir hafta içerisinde basının gündeme taşıması ile bu tartışmalar başladı” yanıtını verdiği öne sürüldü.

Kılıçdaroğlu’ndan emeklilere: Kanuna itiraz ettim, herkes sessizliğini korudu