Kulis: Gelecek ve DEVA’nın görüşmesinden sonuç çıkmadı iddiası

Yayın tarihi: 17 Eylül 2024 Salı 7:18 am - Güncelleme: 17 Eylül 2024 Salı 7:18 am

TBMM’de 25 milletvekili ile temsil edilen Gelecek ve DEVA partilerinin, tek parti çatısı altında birleşmek için uzun süredir sürdürdüğü görüşmelerinden sonuç çıkmadığı iddia edildi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Türkiye’de çok sayıda siyasi parti olduğunu, bütün çabaların birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini, böylece daha güçlü bir alternatif oluşturulabileceğini söylemişti. Babacan, “Mesela Gelecek Partisi ile birleşme noktasında görüşme trafiğimiz var. Ya da birleşme olur, grup olur, ama bu grup orada kalmamalı, Meclis’ten başka siyasi partiden arkadaşları da dahil ederek, çok daha güçlü ve yeni bir grup oluşur mu diye bakıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Ahmet Davutoğlu: Devlet içinde ciddi bir tehlike var

“BENİ CUMHURBAŞKANI ADAYI İLAN EDİN” DEDİ İDDİASI

Türkiye gazetesinde yer alana habere göre Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Babacan’ın birleşme teklifi karşısında, “Beni, cumhurbaşkanı adayı ilan edin. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına aday olarak çıkmak istiyorum” dediği iddia ediliyor.

Cumhurbaşkanı seçiminin 4 yıl sonra olacağını dikkate alan DEVA Partisi Başkanlık Kurulu’nun da “Şimdiden cumhurbaşkanı adayı ilan etmek doğru olmaz. Yeni kurulacak partide Genel Başkan Ali Babacan olur, Ahmet Davutoğlu da onursal başkan olabilir” teklifini ise Davutoğlu’nun reddettiği öne sürülüyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi