Kulis: Erdoğan’ın görüşmesi, Babacan’ın fikrini değiştirmeyecek, takvim belli…

Yayın tarihi: 13 Kasım 2019 Çarşamba 8:16 am - Güncelleme: 13 Kasım 2019 Çarşamba 8:16 am

Yeni parti kurma hazırlıkları içinde oldukları bilinen Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun tüzük ve program çalışmalarını büyük ölçüde tamamladıkları öğrenildi.

Kurucusu olduğu AKP’den istifa eden ve yeni parti kurma hazırlığı içinde olduğu bilinen eski bakan Ali Babacan ile geçen aylarda AKP’den ihracı istenmesi üzerine istifa ederek yeni bir parti kurması beklenen eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun tüzük ve program çalışmalarını büyük oranda tamamladığı belirtiliyor. Kulislere göre, Babacan partisini aralık ayı sonunda, Davutoğlu da aralık ayı başında resmen kuracak.

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre, Babacan ekibinde yer alan bir siyasetçi, Barış Pınarı Harekâtı’yla birlikte parti kurma çalışmalarının aksadığı ve ertelendiği yönünde iddiaların gündeme geldiğine dikkat çekerek, “Takvimimizde hiçbir değişiklik yok” bilgisini verdi. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ali Babacan’la görüşmek istediği yönündeki haberlerin anımsatılması üzerine aynı siyasetçi, “Talep gelmedi. Eğer böyle bir talep gelirse görüşmeme diye bir şey olmaz. İnsani ilişkiler ve medeni ilişkileri korumak adına, bu ülkenin geleceği için bir şey danışılacaksa, bir şey görüşülecekse bundan imtina etmek gibi bir durum olmaz” görüşünü dile getirdi. Görüşmenin Babacan’ın fikirlerini değiştirmeyeceği aktaran siyasetçi, “Görüşme isteği, AK Parti’deki endişe düzeyinin yüksek olduğunu gösteriyor” dedi.