Kulis! CHP’de ‘İstanbul’u alırsa Sarıgül alır’ tezi yayılıyor

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2023 Perşembe 6:44 pm - Güncelleme: 20 Temmuz 2023 Perşembe 6:45 pm

Yerel seçimlere dair kulisler aktaran gazeteci Hilal Köylü, CHP Genel Merkezi’nde “Alırsa İstanbul’u Sarıgül alır” tezinin yayıldığını öne sürdü.

‘Değişim’ mesajlarıyla gündemde olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun önümüzdeki yerel seçimlerde aday olmaması halinde, CHP’nin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

Gazeteci Hilal Köylü’nün aktardığına göre, CHP, İmamoğlu’nun adaylığını koymaması halinde Mustafa Sarıgül’ü aday göstermeyi düşünüyor.

Nevşin Mengü’nün YouTube kanalına konuk olan Köylü, kulislerde konuşulanları şu sözlerle anlattı: “İmamoğlu aday olacak mı? Eğer olmazsa diye de bir çalışma yapılıyor. Kulis bilgisi. Aday olmazsa Sarıgül’ü görürsek ben şaşırmayacağım. Kendi aralarında konuşulmamış ama CHP Genel Merkezi’nde ‘Alırsa İsanbul’u Sarıgül alır’ tezi yayılıyor. Bakalım uzlaşabilecekler mi, oturup konuşabilecekler mi?”

Erzincan’da CHP’nin oyunu arttırarak, yıllar sonra milletvekili kazanılmasını sağlayan Sarıgül’ün, arkasında “başarı hikayesi” olduğu gerekçesiyle İstanbul’da da başarılı olacağı savunuluyor.

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listelerinden milletvekili seçilen Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin CHP ile birleşme kararı aldığını bildirmişti.

Partisinin CHP kararını açıklayan Sarıgül, “TDP bugün elini taşın altına koymuştur ve Kılıçdaroğlu’nun yanında olmaya devam edecektir” demişti.

6 liralık artışın ardından motorine bir zam daha

Merdan Yanardağ’ı ziyaret eden Fikri Sağlar: Mütevazi kahraman aydınların varlığı ülkemiz için bir şansmış

Nas unutuldu, faiz yine arttı