Kulis bilgisi sızdı… “Erdoğan gerilimi tırmandırmamaya çalıştı”

Yayın tarihi: 7 Nisan 2021 Çarşamba 11:04 am - Güncelleme: 7 Nisan 2021 Çarşamba 11:04 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, pazartesi günkü ‘değerlendirme toplantısı’ndaki üslubuna ilişkin kulis haberleri geliyor. Gerek iktidar, gerekse muhalefet kulislerinde Erdoğan’ın beklentilerin tersine ‘daha düşük tonda’ konuştuğu, gerilimi tırmandırmamaya özen gösterdiği yorumu yapılıyor.

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın haberine göre, AKP kaynakları da Erdoğan’ın değerlendirme sonrasında yaptığı açıklamayı “Aklıselim, vakur ve serinkanlı” olarak nitelendiriyor. Erdoğan’ın tutumu, bir yandan bu sürecin “devlet kurumlarına zarar vermeme”, bir yandan da “piyasalara olumsuz etkileri önleme çabası”na dayandırılıyor.

AKP kulislerinde, bildirinin dışarıdan çok farklı algılanabildiği ve yatırımcıları da ürtütebileceğine dikkat çekilerek, Erdoğan’ın, pazartesi akşamı Katar Emiri’ni de bu kaygıları gidermek için aradığına işaret ediliyor. Katar’ın Türkiye’ye büyük yatırım yaptığı ve bir anlamda “stratejik ortak olduğu” vurgulanarak, Erdoğan’ın, bildiri nedeniyle Türkiye’ye karşı oluşacak olumsuz algının giderilmesine dönük bir adım attığı ifade ediliyor.

103 emekli amiralin görevdeki askerlerle bağlantısı tespit edilemedi