Kulis: Baba oğul bakanlık bekliyor

Yayın tarihi: 2 Nisan 2021 Cuma 10:18 am - Güncelleme: 2 Nisan 2021 Cuma 10:18 am

Kabine değişikliği ile ilgili gelişmeler gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal geçen günlerde yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanımız ekibiyle beraber yeni bir düzenleme yapacaktır, önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz.” ifadelerini kullanmıştı. Edinilen kulis bilgilerine göre, önceki gün tatile çıkan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabine üzerine çalışıyor.

Alican Uludağ’ın Ankara Gazetecisi’nde yer alan kulis haberine göre; altı gündür ortalıkta gözükmeyen Melih Gökçek, ‘bakan olmak’ istiyor. Siyaset kulislerinde Erdoğan’ın yakın zamanda kabinesinde bazı bakanları değiştireceği herkesin dilinde. Buna göre Erdoğan, önceki gün çıktığı tatilde kuracağı yeni kabine üzerine çalışmalar yürütüyor. Olası erken seçim ihtimaline karşı, Erdoğan’ın yeni sürece yeni kabineyle girerek kan tazelemek istediği belirtiliyor.

“YENİ KABİNE HAFTAYA”

Edinilen bilgilere göre, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan pazartesi günü Ankara’ya dönecek ve gelecek hafta içerisinde belirlenen bir günde kabine değişikliklerini açıklayacak. Oluşturulacak yeni kabineye girmek isteyen isimlerde ise heyecanlı bir bekleyiş söz konusu. Erdoğan’ın kabinede özellikle dışarıdan getirdiği, teknokrat bakanları değiştirebileceği konuşuluyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan değişmesi beklenen bakanlar arasında yer alıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un koltuğu da sallantıda. İddialara göre bu bakanlığın ‘Aile’ ve ‘Çalışma’ şeklinde ikiye ayrılması bekleniyor. Maliye ve Hazine Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da ikiye ayrılacağı ifade edilen bakanlıklardan.

KİMLER BAKANLIK BEKLİYOR?

Gerçekleşen son AKP kongresinde MYK’ye alınmayan eski Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş’un bakan olabileceği belirtiliyor. Diğer yandan, dikkat çeken bir ismin daha bakanlık beklediği iddia ediliyor. Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve oğlu Osman Gökçek’in son 6 gündür ortalıkta gözükmemesi, sosyal medya hesaplarını kullanmaması dikkat çekiyor. Gökçek sadece bugün Cuma mesajı paylaşmakla yetindi. Kaynaklar, konuya ilişkin “Melih Gökçek bakanlık bekliyor, o yüzden sessiz” yanıtını veriyor. Gökçek’in Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda yer almak istediği biliniyor.

Öte yandan Gökçek’in bakan olmasını destekleyenler kadar, AKP içinden çıkan ciddi bir kesim de bulunuyor. Son AKP Kongresi’nde Gökçek’in MKYK listesine girdiği, ancak yapılan itirazlar üzerine son gün çıkarıldığı basına yansımıştı.

Kabine değişikliği iddialarıyla gündeme gelen Mahir Ünal: Cumhurbaşkanımızın takdirinde