Kulat: Genç seçmen iktidardan rahatsız

Yayın tarihi: 14 Haziran 2022 Salı 9:17 am - Güncelleme: 14 Haziran 2022 Salı 10:10 am

MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi Başkanı Mehmet Ali Kulat, 18 -30 yaş grubu seçmen iktidardan rahatsız olduğunu, AKP’li yöneticilerin bazılarının çocuklarının dahi babalarının partilerine oy vermeyeceğini söyledi.

MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi Başkanı Mehmet Ali Kulat, SÖZCÜ’den Deniz Ayhan’a konuştu. Muhalefete genel bir ilgi olduğunu belirten Kulat, iktidarda üçte bir oranında oy kaybının olduğunu açıkladı. Kulat, özellikle 18-30 yaş arası seçmenin iktidardan rahatsız olduğuna dikkat çekti.

“AKPLİLERİN ÇOCUKLARI BİLE AKP’YE OY VERMEYECEK”

Kulat, “Önümüzdeki seçimde AK Partililerin çocukları bile AK Partiye oy vermeyecek. Daha önce AKP’ye oy vermeyen ancak bu seçimde oyunu AKP’ye vermeyi düşünen bir Allah’ın kuluna rastlamadım” dedi.

“18-10 YAŞ GRUBU İKTİDARDAN RAHATSIZ”

Mehmet Ali Kulat, “AK Parti yöneticilerinden bazılarının çocukları da artık babalarının partisine oy vermeyeceğini söylüyor. Ben gençlerle özel çalışıyorum. Farklı kademelerde pek çok AK Partili il, ilçe, genel merkez yöneticisi eski ve yeni milletvekilleri de bizzat çocukları için bu serzenişte bulunuyor. 18 -30 yaş grubu seçmen iktidardan rahatsız. Muhalefete de genel bir ilgi var. Bu seçmen çoğunlukla asabı bozuk seçmen” diye konuştu.

Kulat, Ankara Masası programında Fatih Atik’e yaptığı açıklamada ise “Şehirlerin varoşları çok mutlu değil. AK Parti’ye daha önce oy veren seçmenlerin 3’te 1’indeki oy kaybını net hissediyorsunuz. 7 coğrafi bölge ve İstanbul. 18-29 yaş grubunda AK Parti hiçbir bölgede birinci parti değil. İller bazında var ama bölgesel olarak yok. Gençler, ciddi şekilde AK Parti’nin politikalarını yeterli bulmuyor” dedi.

Gezici son anket sonuçlarını açıkladı: 20 yıl sonra bir ilk