Kübra Par ile Rasim Ozan arasında ‘Orhan Pamuk’ gerilimi: Böyle iğrenç bir şöhretim olacağına…

Yayın tarihi: 29 Ocak 2021 Cuma 2:09 pm - Güncelleme: 29 Ocak 2021 Cuma 3:07 pm

HaberTürk gazetesi yazarı Kübra Par, Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı ile fotoğrafı sonrası eleştirilen Orhan Pamuk’la ilgili ‘Orhan Pamuk linç edilmeyi hak ediyor mu?’ başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazı sonrası Kübra Par için, “No name kızcağız” diyen Rasim Ozan, ” Buna kumpas denir” tepkisini gösterdi. Rasim Ozan’ın “kumpas” ifadesine sosyal medya hesabından yanıt veren Par, “Senin gibi nefret edilen bir isim olacağıma, böyle iğrenç bir şöhretim olacağına, no-name olmayı tercih ederim” ifadelerini kullandı.

Kübra Par ile Rasim Ozan Kütahyalı ‘Orhan Pamuk’ ve ‘kumpas’ gerilimi yaşandı.

Par bugünkü yazısında, Rasim Ozan Kütahyalı ile fotoğrafı sonrası eleştirilerin hedefi olan Orhan Pamuk’la ilgili, ‘Orhan Pamuk linç edilmeyi hak ediyor mu?’ başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yazısında, “Rasim Ozan Kütahyalı’ya karşı duyulan öfke nedeniyle Orhan Pamuk neden linç ediliyor anlamış değilim” ifadesini kullanan Par, “Fotoğrafın ne zaman, nerede, hangi nedenle çekildiği belli değil. Orhan Pamuk’un yeni bir açıklaması da yok. Bir fotoğraf karesinden hareketle Pamuk, Kütahyalı ile aynı siyasi görüşteymiş ya da artık muhalif değilmiş gibi yansıtılıyor. Halbuki son röportajlarında çok sert eleştiriler getirmişti hükûmete. İstanbul’da seçimlerin iptal edilmesini eleştirmiş, ‘Ayasofya’yı yeniden camiye çevirmek dünyanın geri kalanına ‘Artık seküler değiliz’ demektir’ demişti. Yani Rasim Ozan Kütahyalı ile poz verdi diye Orhan Pamuk’un siyasi duruşunu değiştirdiğini ima etmek zorlama bir suçlama…” görüşünü savundu.

PAR’IN YAZISINA RASİM OZAN’DAN YANIT: NO NAME KIZCAĞIZ, BUNA KUMPAS DENİR

Rasim Ozan Kütahyalı’dan Kübra Par’ın bu yazısına sert tepki geldi.

Sosyal medya hesabından yanıt veren Kütahyalı, Kübra Par için “No name kızcağız” diyerek, “Bu arada konvansiyonel medyada da operasyonel bazı yazılar var!” diyen Rasim Ozan, “Orhan Pamuk gibi büyük bir değeri manşetlerden alçakça defalarca linç ettir, sonra Erzincan Sabahat Hanım Lisesinde okumaktan utanıp saklayan “No Name” bir kızcağıza tam aksi yönde yazılar yazdırt. Buna kumpas denir” ifadelerini kullandı.

PAR’DAN JET YANIT: KUMPAS İŞİNİ EN İYİ SEN BİLİRSİN

Kübra Par, Rasim Ozan’ın yazısı için kullandığını “Kumpas” ifadesine sert tepki göstererek, “Düştüğün çukurdan seni çıkarmak için Orhan Pamuk’la fotoğraf paylaşmak falan yetmez. Çırpınışların çok acınası…” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından “ROK, Orhan Pamuk yazıma çok bozulmuşsun belli ki” diye yazan Par’ın yanıtı şöyle: “Senin gibi nefret edilen bir isim olacağıma, böyle iğrenç bir şöhretim olacağına, no-name olmayı tercih ederim. Erzincanlı olmaktan, orada okumuş olmaktan niye utanayım? Aksine gurur duyuyorum. Yoksa Boşnaklara yaptığın gibi onlara da hakaret mi edeceksin? Düştüğün çukurdan seni çıkarmak için Orhan Pamuk’la fotoğraf paylaşmak falan yetmez. Çırpınışların çok acınası…”