Kübra Par: Facebook atanacak temsilcinin başına bin bir türlü şey geleceğine dair endişeliymiş
9 Ekim 2020 Cuma

Habertürk yazarı Kübra Par, yeni sosyal medya yasası gereği zorunlu olan temsilci atama kriterine Facebook’un uymayacağı yönündeki haberlerin doğru olmadığını belirten bir yazı kaleme aldı.
Kübra Par, yeni sosyal medya yasası gereği zorunlu olan temsilci atama kriterine Facebook’un uymayacağı yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirtirken, “(…)Kanunla ilgili en büyük endişeleri atanacak temsilcinin başına bin bir türlü şey geleceğine dair endişeymiş. Büyük Türk yargısından korkuyorlarmış yani” düşüncesini dile getirdi.
Par, “Dün Türkiye’de Netflix ve Tik Tok gibi şirketlere danışmanlık yapan bir ajansın sahibiyle sohbet ediyorduk. Yeni sosyal medya düzenlemesinin şart koştuğu Türkiye’de temsilci bulundurma kriterine Facebook’un uymayacağı iddiasının doğru olmadığını söyledi. Hâlâ kendi aralarında tartışıyorlarmış” ifadesini kullandı.
Par, yazısına şöyle devam etti:
“Kanunla ilgili en büyük endişeleri atanacak temsilcinin başına bin bir türlü şey geleceğine dair endişeymiş. Büyük Türk yargısından korkuyorlarmış yani.”
Benzer Haberler
Facebook sahte incelemeleri yasaklayacak
24/06/2022 8:00
Sosyal medya düzenlemesi haftaya bırakıldı
22/06/2022 16:31
Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç: Bu kılıç size de sallanacak
21/06/2022 14:50
Kulis! AKP de rahatsız, ‘dezenformasyon yasası’nda düzeltme yapılacak
21/06/2022 8:42
Özgür Özel: Bu yasa böyle geçerse iktidarın yanlışlarını yazanlar hapse atılacak
17/06/2022 6:23
Sosyal medyaya sansür yasasının ilk 15 maddesi kabul edildi
14/06/2022 20:48