Küba’nın ilk “LGBTİ+ oteli” yeniden açıldı

Yayın tarihi: 14 Şubat 2022 Pazartesi 9:42 am - Güncelleme: 14 Şubat 2022 Pazartesi 9:42 am

Küba, 2019 yılında ilk kez açtığı, daha sonra koronavirüs pandemisi nedeni ile kapatmak zorunda kaldığı LGBTİ+ otelini yeniden açtı. Rainbow (Gökkuşağı) Hotel’in yeniden açılması ile turistlerin ve LGBTİ+’ların otele yeniden ilgi göstermesi de bekleniyor.

Küba LGBTİ hakları konusunda ülke genelinde hak savunucularına set çekmesi ile biliniyordu. 2015 yılında Havana’daki Onur Haftası yürüyüşünde sembolik LGBTİ+ evlilikler yapılmış olsa da birkaç yıl sonra Onur Yürüyüşü’ne de izin verilmedi.

Turistler tarafından eleştirilere maruz bırakılan Küba bir LGBTİ+ otelinin kapılarını yeniden açtı. Cayo Guillermo’daki, Küba’nın ilk LGBTİ+ oteli olarak bilinen Rainbow (Gökkuşağı) Hotel, Aralık ayında yeniden açıldı.

Kanada’dan otele giden Kevin McGarth, “Kendimiz olmaya teşvik edildiğimiz ve bu şekilde kabul edildiğimiz bir yerde olabilmek çok güzel. Bu otel Karayipler’de bir vaha gibi” ifadelerini kullandı.

McGarth, “Buraya geldiğimizde bize toleransın buradaki tek çıkış yolu olduğunu ve tolerans göstermediğimiz anda buradan çıkarılacağımızı belirten bir kağıt imzalattılar” dedi.

Esra Erol’dan bir garip savunma: Oradaki ‘anne Esra’nın tavrıydı