‘Kuantum Altunkaynak’ sessizliğini bozdu: Arabam işini yaptı

Yayın tarihi: 13 Nisan 2022 Çarşamba 12:38 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2022 Çarşamba 12:43 pm

‘Kuantum ile bilinçaltı’ temizliğini yaptığını iddia eden Eylem Amine Altunkaynak lüks yaşantısını savundu, “Normalde böyle yaşamıyorum” dedi.

Kuantum ve bilinçaltı seminerler ile binlerce lira kazanan Eylem Amine Altunkaynak sessizliğini bozdu, ‘nefis tezkiyesi’ (nefis temizliği) yaptığını söyledi.

Altunkaynak, kendisini ‘NLP (Nörolinguistik Programlama) Uzmanı’, ‘Bilinçaltı Eğitmeni’ ve yazar olarak tanıtıyor. Seminerleri ve ‘eğitim paketleri’ bulunan Altunkaynak’ın paket ücretleri bin 290 liradan başlayıp, 57 bin liraya kadar çıkıyor. Sosyal medyadan videolarını da paylaşan Altunkaynak, yüzünü göstermiyor ancak kendisinin aksine katılımcıların yüzünü açık bir şekilde gösteriyor.

Altunkaynak, sosyal medyada verdiği seminerleri, lüks yaşamı ve kazancıyla tartışma konusu olmuştu. Altunkaynak konuyla ilgili Yeni Şafak’a konuştu ve eleştirilere yanıt verdi.

Ayetlerle kuantum ve bilinçaltı temizliği yapan kadın milyonları götürdü

‘BİLİNÇALTI EĞİTİMLERİMİN PATENTİNİ ALDIM’

Kişisel gelişim sertifikaları sahibi olduğunu belirten söyleyen Eylem Amine Altunkaynak, “Aldığım eğitimleri din ile bağdaştırarak kendi bilinçaltı eğitimlerimin patentini aldım. Ve bilinçaltı eğitimimde kişiye olayları okuma ve tekamül sanatını anlatıyorum. Yaşam döngüm de olayları okumamla da kendimi geliştirdim ve katılımcılara destek oldum” ifadelerini kullandı.

‘ŞAŞAANIN AMACI KEŞFETE DÜŞMEK’

Kendisinin nefis tezkiyesi (nefis terbiyesi, temizliği) yaptığını iddia eden Altunkaynak “Lüks otelde nefis tezkiyesi nasıl oluyor” sorusuna “Ben normal hayatımda çok sade bir hayat yaşıyorum. Oradaki şaşaanın amacı, sosyal medyada ‘keşfet’e’ düşüp, daha çok insana ulaşmak…” yanıtını verdi.

‘ARABAYI BUGÜNDEN SONRA KULLANMAYACAĞIM’

Lüks yaşantısını da savunan Altunkaynak, “Tek servetim olan arabayı da bugünden sonraki seminerlerimde kullanmayacağım. Çünkü amacını tamamladı. Birçok kişiye ulaştım. Aslında başka marka bir araç kullanıyordum. Bütün Türkiye, bütün dünya beni tanıdı” dedi.

Habere göre kazancını Afrika’daki bir ülkeye gönderdiğini söyleyen Altunkaynak, yardım gönderdiğini iddia ettiği Burkina Faso’nun adını doğru telaffuz edemedi.

‘PSİKOLOJİK ŞİFALANDIRMA…’

İnsanlara psikolojik olarak ‘şifalandırdığını’ öne süren Altunkaynak, buna rağmen hiçbir psikoloji eğitimi almadığını, ancak kurslara gidip okumalar yaptığını belirtti.

Kanser hastalarını iyileştirdiğini iddia eden Altunkaynak, “Bunu hangi yöntemle yapıyorsunuz? Tıp eğitimi almadığınız bu yöntemleri uygulamak riskli değil mi?” sorusuna ise şu karşılığı verdi: “Vücuttaki bütün sıkıntıların sebebi duygusal bağlardır. Biz onların farkındalığını artırıyoruz ve şifalanma gerçekleşiyor” dedi.

MİRAÇ İSMİNİ NEDEN KULLANIYOR?

Altunkaynak’ın eğitimine İslam’a göre “Peygamber’in Allah’ın huzuruna yükseltildiği” olay olarak bilinen ‘Miraç’ ismini vermesi dikkat çekmişti. Altunkaynak, ‘Miraç’ ismini neden kullandığını şöyle açıkladı:

“Miraç ismini kullanmamızın sebebi burada farkındalık oluşturuyoruz aslında rabıta denilen sistemi uyguluyoruz. Ben insanlara şunu diyorum beden kafesinizden çıkın, dışarıya doğru çıktığınızı hayal edin ve şimdi bir bakın bu bedene ait kimlikler duygular size mi ait. Miraç kişinin gelişim sürecini yüksek seviyeye çıkarması, tamamlanması demek.”