KRT TV’den ‘belediye’ iddialarına yalanlama

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2021 Pazar 3:43 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2021 Pazar 3:43 pm

KRT’nin CHP’li belediyelerden toplanan 1.5 milyon dolarla satın alındığı iddiasına yanıt geldi.  Kanalın imzasıyla yayımlanan açıklama metninde kanalın esas sahibinin Tuncay Özkan olmadığı belirtilirken söz konusu iddialar yalanlandı.

KRT TV’den Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa eden Mustafa Kemal Çiçek’in kanalın CHP’li belediyelerden toplanan 1,5 milyon dolarla satın alındığı iddiasına yanıt geldi.

KRT TV’den yapılan açıklamada kanalın sahibinin Güneşim Medya Yayıncılık A.Ş. olduğuna dikkat çekildi. Kanalın sermayesinin şirketin kuruluş sermayesi ve öz kaynakları olduğunu ifade edildi.

Açıklamada, kanalın esas sahibi ise CHP Lider Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Tuncay Özkan olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Kültür Radyo Televizyon (KRT); Güneşim Medya Yayıncılık A.Ş. tarafından devir alındığı günden itibaren, medya sektörünün içinde bulunduğu hassas ortamda bağımsız, tarafsız, adil ve vicdanlı bir yayın politikası çerçevesinden yayınlarını sürdürmektedir.

Bilindiği üzere ülkemizde yayıncı kuruluşlar, diğer tüm şirketlerin bağlı olduğu idari ve mali denetimlerin dışında ayrıca son dönemlerde bazı örneklerini de yaşadığımız Radyo Televizyo Üst Kurulu (RTÜK) mevzuatları çerçevesinde denetim ve izne tabidir. Tüm bu izin ve denetim evraklarımız kapsamında söz konusu iddiaların gerçek olmadığı resmi belgeler ile sabittir.

İddiaların tamamı gerçek dışıdır.

Şirketimizin kuruluş sermayesi ve yayınlarının devamlılığı öz varlıklarına dayanmaktadır. İddia edildiği gibi herhangi bir belediye ya da dış kaynak kullanılmamıştır.

Şirketimize Güneşim Medya Yayıncılık A.Ş. dışında herhangi bir gerçek ya da tüzel kişi sermayedar değildir. İddia edildiği gibi Sayın Tuncay Özkan’ın şirketimiz ile herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır.

Şirketimiz bu temelsiz iddiaları dile getiren kişi ile ilgili hukuki süreçleri derhal başlatacaktır. Bu asılsız iddialar ile ilgili diğer tüm hukuki haklarımızı da saklı tuttuğumuzu bildirmek isteriz.

KRT, Güneşim Medya yönetimi altında sürdürdüğü yayın politikasından hiçbir koşulda taviz vermeden izleyicilerine vaat ettiği bağımsız, tarafsız, adil ve vicdanlı ekranını sürdürmeye devam edecektir.