Krizi itiraf eden Erdoğan emekliye seyyanen zam tartışmalarını kapattı

Yayın tarihi: 28 Şubat 2024 Çarşamba 2:50 pm - Güncelleme: 28 Şubat 2024 Çarşamba 4:43 pm

10 bin lira emekli maaşının yeterli olmadığını söyleyen Erdoğan seyyanen zam tartışmalarına kapıyı kapattı. Bütçenin yetmediğini belirten Erdoğan seyyanen zam için “Devletin çalışanlarının yarısından fazlasına maaşlarını vermesek o zaman belki bu ilave gideri karşılayabiliriz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Kütahya mitinginde konuştu. Emekliye zam tartışmasını kapatan Erdoğan, bütçenin seyyanen zamma yetmeyeceğini öne sürdü.

Seyyanen zamma ilişkin örnekler veren Erdoğan “2024 yılı boyunca ülkemizde tek çivi çakmasak, tüm yatırım bütçesini buraya aktarsak bile bu gideri karşılamaya yetmiyor. Aynı şekilde deprem harcamalarının tamamını bu iş için kullansak yine yeterli gelmiyor. Eğitime, sağlığa tek kuruş harcamadan her birinin tüm bütçesini buraya aktarsak ucu ucuna ya kurtarıyor ya kurtarmıyor. Askeriyle, polisiyle, eğitimcisiyle, sağlıkçısıyla velhasıl tüm işçisi ve memuruyla devletin çalışanlarının yarısından fazlasına maaşlarını vermesek o zaman belki bu ilave gideri karşılayabiliriz” dedi.

Sabır da isteyen Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

“Ekonomi dediğiniz olay diğer boyutların ötesinde hesap kitap işidir. Devletin gelirleri giderleri arasında dengeyi tutturamazsanız tıpkı 1970’lerde, 1990’larda olduğu gibi siyasi, sosyal ve ekonomi çalkantıların pençesine düşmeniz kaçınılmazdır. Türkiye diğer ülkeler gibi karşılıksız elde ettiği gelir kaynaklarına sahip değildir. Biz harcadığımız her kuruşu devleti ve milletiyle çalışıp kazanmak zorundayız.”

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a: Seçim yapmayalım o zaman

’10 BİN LİRA EMEKLİ MAAŞI YETERLİ DEĞİL’ DEDİ, MUHALEFETİ SUÇLADI

En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı ömrünü kendisi ve ailesinin geçimi için harcamış vatandaşımız için yeterli mi? Elbette değil. Emekli maaşlarını arzu ettiğimiz düzeye nasıl yükselteceğiz? Devlet ve millet olarak daha çok çalışacak ve ortaya çıkan kazancı emeklilerimize hak ettiği maaşı vereceğiz. Şimdi birileri ‘Emekli maaşların 7-10 bin lira ekleyelim’ diyerek emeklilerimizi tahrik ediyor. Bizim ülkemizde 16 milyon emekli var. Emekli maaşına 7 bin lira demek bütçeden 1.4 trilyon liralık eklemek demek.

2024 yılı boyunca ülkemizde tek çivi çakmasak, tüm yatırım bütçesini buraya aktarsak bile bu gideri karşılamaya yetmiyor. Aynı şekilde deprem harcamalarının tamamını bu iş için kullansak yine yeterli gelmiyor. Eğitime, sağlığa tek kuruş harcamadan her birinin tüm bütçesini buraya aktarsak ucu ucuna ya kurtarıyor ya kurtarmıyor. Askeriyle, polisiyle, eğitimcisiyle, sağlıkçısıyla velhasıl tüm işçisi ve memuruyla devletin çalışanlarının yarısından fazlasına maaşlarını vermesek o zaman belki bu ilave gideri karşılayabiliriz. Burada konuştuğumuz emeklilerimizin mevcut maaşlarının maliyeti değil, yapılması istenen ilave artışların tutarıdır. Seyyanen artışların, emekli maaşları arasında yol açtığı adaletsizliğin de farkındayız.”

‘SABIR’ İSTEDİ

Siz oturduğu yerden atıp tutanlara bakmayın. Onlar sadece istismar ve bozgunculuk peşinde. Onların ne ülke, ne millet, ne de emeklilerimiz umurunda. Ülkemizin asırlık meselelerini nasıl biz çözdüysek bugünkü sıkıntıların üstesinden yine biz geliriz. Milletimizden sabır ve metanet istiyoruz. İnsanımızı karamsarlık batağın sürüklemek isteyenleri tek derdi kaos çıkartıp ülkeyi kendilerine mecbur etmektir. Kendi partilerini öyle yönetiyor olabilir ama bu millet kendi geleceği konusunda onların sinsi oyunlarına eyvallah etmez.

KÜTAHYA’DA DA SÖYLEDİ: BİR DE 31 MART’TA SANDIKLARDAN BİZ ÇIKARSAK…

Kara gün dostumuz Kütahya ile 31 Mart’a yürüyoruz. İnşallah Kütahya’ya yatırımlarımızı artıracağız. Nasıl mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine bizden oluşuyor, hükümet aynı şekilde. Bir de yerel yönetimde, 31 Mart’ta sandıklardan biz çıkarsak el ele gönül gönüle neler olmaz ki neler?”

Kaynak: TELE1