Kriz büyüdü! Beyin ve kalp pilleri bulunmuyor

Yayın tarihi: 14 Ağustos 2022 Pazar 8:16 am - Güncelleme: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 8:28 am

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, ‘Sağlık Sistemi Alarm Veriyor’ raporunda hastanelerde yaşanan medikal malzeme sorununa dikkat çekti. İlgezdi, beyin ve kalp pilleri bulunmadığına dikkat çekti.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, hastanelerde yaşanan medikal malzeme sıkıntısını raporlaştırdı.
Birçok malzemenin olmadığına dikkat çeken İlgezdi’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunduğu raporda yer alan tespitlerden bazıları şöyle:

“Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası, yaşanan sıkıntıların büyük boyutta olduğunu ifade ediyor. Özellikle görüntüleme hizmetleri (radyolojik tetkikler), beyin cerrahi ameliyatları, kalp-damar cerrahisi ameliyatları, ortopedi ameliyatları ciddi derece aksamakta ve belirsiz sürelere ertelenmektedir.

“VHS İŞLEMLERİ ERTELENİYOR”

Radyolojide, doğru teşhis ve tedavi için son derece önemli olan MR, tomografi, ultrason, endoskopi, VHS gibi işlemler için hastalara 3-6 ay arasında gün verilmek suretiyle tetkikler ertelenmektedir.

“BEYİN CERRAHİ AMELİYATLARI YAPILAMAMAKTADIR”

Beyin cerrahide, özellikle kraniotomi cihazı alınamamaktadır ve dolayısıyla çok önemli beyin cerrahi ameliyatları yapılamamaktadır. Çünkü hastanın kafatasını açacak cihaz başta olmak üzere önemli birçok ekipman bulunamamaktadır.

“BEYİN KALP PİLLERİ BULUNMUYOR”

Kalp-damar cerrahisinde ise göğüs kafesinin açılmasına yönelik cihazlar, kardiyolojik piller vb. temin edilememektedir. Beyin ve kalp pilleri bulunamamaktadır. Ortopedide durum daha da vahimdir. Hastalar ciddi sakatlıklarla karşı karşıyadırlar. Çünkü hiçbir ortopedik implant ameliyatı yapılamamaktadır.”

AKP’nin sağlık sistemi: Hasta randevu için şafak sayacak!