Kriz AKP’li belediyeyi de vurdu

Yayın tarihi: 12 Mart 2022 Cumartesi 4:16 pm - Güncelleme: 12 Mart 2022 Cumartesi 5:09 pm

2022 yılı gider bütçesi 800 milyon TL olan Eyüpsultan Belediyesi, henüz yılın üçüncü ayında ek bütçe yaptı. Bütçeye, 705 milyonluk ödenek eklendi.

AKP’li Eyüpsultan Belediyesi, TÜİK endekslerinde fiyat farkı parametrelerinin yüksek rakamlara ulaşmasını ve asgari ücretteki öngörülemeyen artışı gerekçe göstererek daha yılın üçüncü ayında ek bütçe yaptı. 800 milyonluk 2022 bütçesine, 705 milyonluk ödenek eklendi.

2022 yılı gider bütçesi 800 milyon TL olan Eyüpsultan Belediyesi, yılın üçüncü ayında yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bütçesini neredeyse 2 katına çıkarmak zorunda kaldı. Eyüpsultan Belediye Meclisi’nin mart ayı oturumlarında 2022 bütçesine 705 milyon liralık ek ödenek talebi gündeme geldi.

Sözcü’de yer alan habere göre talepte, Covid-19 salgınının etkisinin azalması nedeniyle belediyenin yatırımlarını hız verdiği, bunun yanı sıra asgari ücrette öngörülmeyen bir artış meydana geldiği belirtilerek “KHK personel maaşlarında ciddi bir artışa neden olmuştur. Ayrıca TÜİK fiyat endekslerinde fiyat farkı parametreleri yüksek rakamlara ulaşması nedeniyle müdürlük bütçelerinde olağanüstü harcamalar meydana gelmiştir. Bahse konu bu harcamalar nedeniyle gider bütçemizde 705 milyon TL ek maliyet oluşmuştur. Buna karşılık belediyemizin bilanço değerlerine katmış olduğu arsaların satışı ile gelir bütçemizde de artış gerçekleşmiştir” denildi. Gider bütçenin arttırılarak bu bedelin ek ödenek olarak verilmesi istendi.

AKP’li Belediye Erdoğan’ı dinlemedi!