Kritik bir analiz

Yayın tarihi: 23 Aralık 2021 Perşembe 3:28 pm - Güncelleme: 23 Aralık 2021 Perşembe 3:28 pm

Sayıl Cengiz Gündoğdu

Türkiye nereye gidiyor? Kimi muhalif kadrolara göre, Türkiye bilhassa iktisadi zaviyeden iflas noktasında olup GSMT oranı olarak ortaya çıkan BİTİ’nin çok düşük olduğu teşhis ve tesbit edildiği iddia edilmekte olup cemiyetin karanlığa gitmekte olduğu ifade edilmektedir.

Mevzua girmeden evvel işaret edelim ki 17. Asrın divan başkatibi Zelil efendinin Müderrisoğlu Şakir bin Tellal buyurmuştur ki, “Ey oğul zerzevat usulü dedikodulara itibar etme. Ve dahi natıkanla düşün ve fikrini ilimle beyan eyle. Devleti Aliye manavcı başı Rüstem ağanın dükkanı değildir.”

Bizde bu ilmi zattan mülhem ilmi beyanda vaziyeti kritik ve analiz eyleyeceğiz.

Ey okur, şunu bilgi ki, GSMT’den yola çıkılırsa baştan yanlışa çarpmış olunur ki muhalif kadroların ilk hatası bu noktadır. Dolayısı ile GSMİ’den değil TMSG’den başlamak lazım gelir. Vakta ki TMSG’den yola çıktık, işte o zaman MSHO karşımıza çıkar. Oran yapılacak ise bu oran TMSG’den MSHO’ya yapılmalıdır. Böylece biz MGS’yi % 11.4 olarak buluruz ki bu dünya çapında bir başarıdır. Çünkü TTİZG’yi unutmamalı. Muhalif kadrolar TTİZCG’yi ihmal edip yerine MZOPZ’yi koymaktadır. Bu ilmi açıdan şaşkınlık verecek derecede yanlıştır. Çünkü neden yanlıştır. Ve haddizatında yanlıştır muhalif iç ve dış kadrolar PUCT’yi bilerek görmezden geliyorlar. PVCT’yi kör müsünüz de görmüyorsunuz.

Muhaliflik sendromu gözünüzü kapamış.

Ortada ilmi bakımdan koskoca bir ZZKGI varken sizler nasıl olur da ekmek kuyruğu iddiasında bulunursunuz. Sizler, dış kadroların tesirinde bir YTP icat ettiniz. YTP siz inkarı kadroları icat ettiğiniz bir palavradır. Onun aslı YTP değil PYT’dir.

Kritik ve analiz oturduğunuz yerde hayali rakam ve harflerle yapılmaz. Ve zaten ABZEO/ZKİ-4’e göre kanal açılarak ve gemiler harekete geçecektir. Ayrıca şuna işaret edelim ki MGKİG-4 bu işe evet dedi. Siz kim oluyorsunuz. Ayrıca BKRTC’den alınan istişari neticeden bu işin başarılı olduğunu gösterdi. Dış güçlerin tesirindeki muhalif kadrolar sesleniyorum. BK/RTC’den sonra rakam bulun bakalım, yok. Öyleyse susun ve MG’yi kabul edin. Böylece ZGB’yi görür ve geleceğe güvenle bakarsınız.

Kritik ve analiz neticesi olarak şunu söylemek icab eder. Ülkemiz çok kalkınmıştır. Herkesin cep telefonu ve hakeza. otomobil almak için sıraya girilmekte olup ve ülkemiz insanı saadet ve refah bolluğu içinde yüzmektedir.

https://tele1.com.tr/yazarlar/cengiz-gundogdu/